Мережа АЗС Avantage продовжує повноцінну роботу, попри заяви про позбавлення ліцензій – enkorr

На 2 жовтня всі автозаправні станції мережі «Авантаж 7» продовжують працювати, попри заяву компанії про позбавлення 53 її АЗС ліцензій на роздрібну торгівлю. Про це пише enkorr з посиланням на власне опитування. 

Ключові факти

  • Зокрема, станції «Авантаж» продовжують працювати у Київській, Житомирській, Чернігівській і Вінницькій областях.
  • «Деякі станції було закрито під час проведення податкових перевірок, після їхнього закінчення всі відновили роботу», – повідомили виданню у столичному офісі компанії.
  • «Якщо вірити заяві компанії, наразі половина станцій АЗС мережі ведуть безліцензійну діяльність, за що передбачено штраф обсягом 500 000 грн для кожної», – зазначило видання.

Контекст

Раніше «Авантаж 7» повідомила, що Державна податкова служба анулювала ліцензії на роздрібну торгівлю для 53 її АЗС, через що ті нібито вимушені були зачинитися.

Голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев вважає причиною таких дій низький рівень сплати операційних податків у квітні–червні 2023 року.

Згідно з дослідженням рівня сплати операційних податків у квітні–червні 2023-го мережами АЗС, «Авантаж» став «лідером з кінця» з показником податкового навантаження на один літр проданого пального мінус 40 копійок. Мінімальні показники були характерні для мережі й 2022 року.

Лідерами рейтингу з податкового навантаження стали ОККО, SOCAR і U.GO з показниками 2,4 грн, 2,2 грн і 1,7 грн податків з кожного літра пального.

На 1 липня мережа «Авантаж» нараховувала 101 станцію.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *