«Маніфест 42» передав для аудиту Офісу генпрокурора першу справу проти бізнесу

Громадський рух «Маніфест 42» почав передачу Генеральній прокуратурі інформації щодо кримінальних справ проти бізнесу для аудиту, який здійснюється згідно з рішенням РНБО та указом Президента України, йдеться у заяві обʼєднання.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, за підсумками аудиту мають бути усунені необгрунтовані обмежувальні заходи в кримінальних провадженнях, які мають ознаки тиску на бізнес.
  • Першою справою, інформацію щодо якої «Маніфест 42» передав Генпрокуратурі для додаткової перевірки, стали обвинувачення власникам та керівникам компанії Riviera Village. 
  • «Маніфест 42» закликає українські компанії готувати інформацію щодо процесуальних дій правоохоронних органів, які мають ознаки необгрунтованого тиску на бізнес.
  • Після аналізу та обробки ця інформація передаватиметьсь для реагування Генеральній прокуратурі, а також іншим правоохоронним органам, які здійснюють аудит справ проти бізнесу згідно з рішенням РНБО та указом Президента.

Контекст

22 січня члени економічного блоку уряду та керівництво Верховної Ради провели закриту зустріч із підприємцями. Тема зустрічі – тиск силових структур на бізнес після арешту Ігоря Мазепи та обшуків в інвесткомпанії Concorde Capital. 

23 січня Рада національної безпеки та оборони (РНБО) опублікувала перелік кроків, які мають налагодити діалог із бізнесом.

Президент України підписав указ з рекомендацією Офісу Генерального прокурора, Державному бюро розслідувань, Національній поліції, Бюро економічної безпеки, Службі безпеки провести у тримісячний строк аудит вжитих щодо субʼєктів господарювання обмежувальних заходів у кримінальних провадженнях та визначити доцільність їхнього подальшого застосування, а також актуальність відображення інформації про них у публічних електронних реєстрах.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *