Kyivstar Tech підпише першу міжнародну угоду

Дочірня IT-компанія найбільшого українського оператора «Київстар» готується підписати першу угоду з зовнішнім замовником. Про це в інтерв’ю Forbes розповів президент оператора Олександр Комаров. 

Ключові факти 

  • За рік компанія Kyivstar Tech зросла майже вдвічі – там вже майже 400 співробітників. 
  • В KyivstarTech готуються підписати в цьому кварталі першу міжнародну угоду про надання сервісів компанії для зовнішнього замовника. 
  • Клієнтом компанії може стати телеком-оператор з однієї з країн колишнього Радянського Союзу.
  • «Ми відділили цю компанію організаційно, навчилися співпрацювати з нею як з зовнішнім контрагентом», – зазначив Комаров. 

Контекст

«Київстар» оголосив про вихід на IT-ринок і створення компанії Kyivstar Tech у грудні 2022-го. Тоді ж компанія отримала статус резидента «Дія.City». Першим і найбільшим клієнтом Kyivstar Tech став сам мобільний оператор. Інвестиції в нову IT-компанію склали близько 20 млн грн. Гроші пішли на налагодження роботи, R&D-систему, HR-модуль тощо. 

Своя IT-компанія є ще в одного мобільного оператора – «Vodafone Україна». Фокус IT SmartFlex – розробка продуктів для закриття внутрішніх потреб бізнесу Vodafone. Серед продуктів компанії – застосунок для самообслуговування My Vodafone. За прогнозами СЕО «Vodafone Україна» Ольги Устинової, виторг компанії у 2023-му виросте на 30%.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *