Kormotech створює венчурний фонд для інвестицій у стартапи у сфері турботи про тварин

Виробник кормів для котів і собак Kormotech створює венчурний фонд Kormotech Ventures, йдеться у повідомленні компанії. Фонд зосередиться на пошуку стартапів, які мають запит на стартові інвестиції у галузі догляду за домашніми тваринами в Європі та США. 

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • Kormotech Ventures, розташований у Великій Британії і буде займатись пошуком стартапів, інвестувати в інноваційні напрямки розвитку компанії на міжнародних ринках.
  • Крім того, компанія буде повністю управляти інвестиційними проєктами як мажоритарний акціонер. 
  • В Kormotech очікують, що фонд стане інкубатором для стартапів. Фонд масштабуватиме такі проєкти, розвиваючи рішення у сферах харчування, технологій та спроможні покращити життя домашніх тварин та їхніх власників. 
  • Першою інвестицією Kormotech Ventures стало придбання контрольного пакету акцій Rocketo, литовського стартапу із виробництва органічних кормів для собак методом ощадливої сушки при низьких температурах.

Контекст 

Kormotech з 2003 року виробляє харчування для котів і собак під брендами Optimeal, CLUB 4 PAWS, Гав!, Мяу!. Компанія має виробничі потужності в Україні та ЄС. 

Асортимент налічує понад 650 позицій. Kormotech реалізує у 40 країнах світу продукцію брендів та власних торгових марок партнерів.

За воєнний рік український виробник кормів для тварин «Кормотех» збільшив виторг зі $110 млн до $124 млн. Зростати допоміг експорт, який підскочив майже на чверть. Непересічний результат, особливо враховуючи, що компанія пішла з ринку Білорусі, на який припадало до 15% закордонних продажів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *