Конкуренція зростає. Work.ua озвучив перші результати рекрутингу до Сил оборони

Конкуренція за вакансії до Сил оборони не нижча, ніж на ринку праці в цілому, про це свідчать перші підсумки військового рекрутингу від Work.ua. На сайті у січні підрозділи Сил оборони отримали 20 519 відгуків від шукачів, що вдвічі більше, ніж у грудні.

Зізнаємося у коханні нашим читачам ❤‍🔥 Тільки 14 та 15 лютого даруємо 800 грн знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Вартість зі знижкою — 999 грн/рік. Діє з промокодом FLOVE. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

Згідно з даними Work.ua, українці зацікавлені у вакансіях у війську. Проте, конкуренція досить нерівномірна. Найчастіше шукачі відгукуються на вакансії в категоріях:

  • «Культура, музика, шоу-бізнес»;
  • «Секретаріат, діловодство, АГВ»;
  • «Фінанси, банк»;
  • «Управління персоналом, HR»;
  • «Бухгалтерія, аудит».

Найнижча конкуренція була в категоріях «Транспорт, автобізнес», «Медицина, фармацевтика», «Сільське господарство, агробізнес». Робітничі професії та лікарські спеціальності зараз є найбільш дефіцитними на ринку праці. Тож, ситуація у військовому рекрутингу відображає загальну тенденцію.

  • У грудні, першому місяці реалізації проєкту, 146 підрозділів розмістили 821 вакансію на сайті. Уже в січні кількість підрозділів, що мали пропозиції роботи, зросла до 286, а вакансій – до 1586. Загалом у січні на сайті розміщено 91 021 пропозицію роботи, тобто вакансії Сил оборони – це менш як 2% від загальної кількості.
  • У січні 2024 року найбільше вакансій було в категорії «Охорона, безпека» – 1206.

Конкуренція зростає. Work.ua озвучив перші результати рекрутингу до Сил оборони /Фото 1

Інфографіка: Work.ua

Конкуренція зростає. Work.ua озвучив перші результати рекрутингу до Сил оборони /Фото 2

Інфографіка: Work.ua

  • Здебільшого на вакансії від Сил оборони можна відгукнутися кандидатам, які не мають досвіду роботи – таких пропозицій 73%. Відповідно, у 27% вакансій від шукачів очікують наявність досвіду. 
  • Ця ситуація протилежна загальним тенденціям ринку праці, де лише 35% пропозицій роботи для новачків, а 65% – для людей із досвідом роботи.
  • Також відрізняється гендерний баланс у військовому рекрутингу від загальної ситуації на ринку праці, де частка чоловіків і жінок становить 40% і 60% відповідно. На вакансії Сил оборони частки шукачів, які відгукуються, майже рівні: 51% чоловіків і 49% жінок.

Контекст

Наприкінці 2023 року Міноборони уклало угоди з чотирма компаніями, які надали безкоштовно свої майданчики для розміщення вакансій для поповнення війська мотивованими фахівцями. Відомство співпрацює з платформами розміщення вакансій thelobbyx.com, Work.ua, Robota.ua, Olx.ua.

Рекрутинг відбувається паралельно з мобілізацією, процес базується на підписанні контракту до кінця особливого періоду. При цьому людина йде у визначену частину і на визначену посаду, максимально використовуючи свій цивільний досвід. Окрім того, контракт має низку переваг щодо соціального забезпечення.

За результатами рекрутингу у листопаді–грудні 389 підрозділів Сил безпеки й оборони України розмістили свої оголошення на профільних ресурсах, актуальних вакансій – 1847. За даними міністерства оборони, проєкт рекрутингу отримав позитивну реакцію в суспільстві, і люди активно відгукуються на вакансії. Зокрема, в цілому було понад 17 500 відгуків, це в середньому девʼять відгуків на одну вакансію.

За даними Work.ua, на ринку праці триває тенденція з поступового підвищення заробітної плати. У рейтингу посад із найвищими зарплатами (крім керівників і сфери ІТ) – посади фахівців для Сил оборони України. Зокрема, пілота дрона, стрільця, гранатометника, мінометника (понад 70 000 грн). 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *