Компанія з виробництва мозкових чипів Neuralink залучила додаткові $43 млн

Компанія Ілона Маска з виробництва мозкових чипів Neuralink залучила додаткові $43 млн венчурного капіталу. Про це пише TechCrunch з посиланням на відповідне подання до SEC минулого тижня.

Ключові факти

  • Заявка свідчить, що Neuralink збільшила свій попередній транш від Founders Fund Пітера Тіля з $280 млн до $323 млн. У фінансуванні взяли участь 32 інвестори.
  • Neuralink останнім часом не розкривала свою оцінку. В червні агентство Reuters повідомляло, що оцінка компанії близька до $5 млрд.

Контекст

Заснована у 2016 році Neuralink розробила пристрій, який здатний імплантувати ультратонкі нитки в мозок. Вони приєднуються до спеціально чипа, електроди якого можуть зчитувати інформацію з нейронів у мозку.

Імплантати для зчитування мозкових сигналів – це технологія, яка існує десятиліттями. Але інновація Neuralink полягає в тому, що імплантати зробили бездротовими та збільшили кількість імплантованих електродів.

Компанія сподівається, що її винахід стане рішенням у разі невиліковних станів, таких як параліч і сліпота.

Раніше Neuralink зіткнулася з проблемами безпеки, після того як кілька її мавп було піддано евтаназії, зокрема через підозри на інфікування через пристрій. 

У травні Neuralink отримала схвалення FDA для проведення клінічних досліджень на людях, а у вересні компанія анонсувала перші випробування.

Водночас компанія перебуває під дедалі більшою увагою через те, що, її критики заявляють про токсичну культуру в компанії та неетичну дослідницьку практику.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *