Компанія Viber стала резидентом «Дія.City»

Українське представництво Rakuten Viber стало резидентом «Дія.City». Про це йдеться в пресрелізі одного з найпопулярніших месенджерів в Україні.

«Дія.City» є державним проєктом, який передбачає спеціальний податковий режим для українських технологічних компаній.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • Rakuten Viber бере активну участь у розвитку української цифрової екосистеми і має намір надалі залишатися її невіддільною частиною. «Дія.City» створює для цього всі можливості, наголосив Ілля Бошняков, регіональний директор Rakuten Viber в Україні. 

Контекст

Раніше у 2024 році компанія Rakuten, японська власниця популярного месенджера, повідомила про рішення приєднатись до «Дія.City» разом із відкриттям офісу в Києві.

На 2024 рік месенджером Viber користується 98% українців зі смартфонами, за даними Rakuten Viber. Із початку року компанія запустила низку нових функцій і продуктів, серед яких: бізнес-дзвінки у месенджері, папки для чатів, ідентифікація вхідних дзвінків, стислий виклад чату на основі ШІ та інші. 

За підсумками 2023 року резиденти «Дія.City» сплатили 8,5 млрд грн податків. Загалом до податкового режиму приєдналися 1000 компаній. За перший квартал 2024-го вони сплатили близько 4 млрд грн податків.

Минулого року уряд розширив види діяльності в просторі «Дія.City», щоб найкращими умовами для розвитку технологічного бізнесу могли користуватися більше компаній, зокрема defense-tech. Наразі таких компаній у податковому режимі понад 200.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *