Комітет Ради погодив законопроєкт про ліквідацію КРАІЛ та автоматизацію процесу видачі ліцензій

Комітет Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики підтримав законопроєкт, який передбачає ліквідацію Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) й автоматизацію процесу видачі гральних ліцензій у сфері азартних ігор, повідомив віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Тільки 31.01 та 1.02 даруємо 800 грн знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Вартість зі знижкою — 999 грн/рік. Оформлюйте зараз за промокодом FORBES2024. Підписуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Тепер законопроєкт №9256 очікує на перше читання. Федоров зазначив, що сподівається на підтримку народних депутатів у сесійній залі.
  • «Це важливий антикорупційний законопроєкт. Якщо його ухвалять, з процесу видачі ліцензій приберуть людський чинник – усе буде автоматично й за чіткими критеріями», – написав віцепремʼєр.

Контекст

Гральна індустрія отримала легальний статус в Україні у 2020 році. Тоді ж було створено Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей, яка видає ліцензії компаніям, що хочуть займатися гральним бізнесом. Щорічно вони мають сплачувати ліцензійні платежі. Наприклад, один рік ліцензії на інтернет-казино коштує 23,4 млн грн, на букмекерську діяльність в інтернеті – 108 млн грн, онлайн-покер – 6 млн грн.

У травні 2023-го Кабінет міністрів запропонував Верховній Раді ліквідувати Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ). Відповідний законопроєкт №9256 зареєстрований у парламенті 1 травня.

29 листопада Державна податкова служба підтвердила, що за результатами перевірки представників грального бізнесу встановлено порушень на 52 млрд грн. Як фіскали нарахували мільярдні борги гральній індустрії та що вона збирається з ними робити, читайте в матеріалі Forbes.

За 2023 рік гральний бізнес сплатив 10,4 млрд грн податків, це в 51 раз більше, ніж у довоєнному 2021-му. Порівняно з 2022 роком надходження податків від грального бізнесу зросли у 14 разів.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *