Капіталізація Nvidia перевищила $2,1 трлн

Американський виробник чипів Nvidia обігнала найбільшу нафтову компанію світу Saudi Aramco за ринковою вартістю, зайнявши третю сходинку серед найбільших публічних компаній світу після Apple і Microsoft. Про це пише Bloomberg.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • У понеділок, 4 березня, акції Nvidia зросли на 2,5% збільшивши капіталізацію компанії до $2,11 трлн. Водночас вартість Aramco впала до $2,01 трлн, згідно з даними, зібраними Bloomberg.
  • З початку року акції Nvidia зросли приблизно на 70% і додали близько $883 млрд.

Nvidia увійшла до трійки найдорожчих компаній світу, обігнавши Saudi Aramco /Фото 1

Контекст

Акції Nvidia 22 лютого зросли на 16% після виходу фінзвіту компанії. Зростання капіталізації на $277 млрд стало найбільшим денним зростанням на Волл-стріт в історії. Квартальний звіт виробника мікросхем перевершив очікування і відновив оптимізм щодо штучного інтелекту.

Nvidia, яка контролює близько 80% ринку високопродуктивних чипів штучного інтелекту, повідомила про зростання виручки у четвертому кварталі більш ніж утричі порівняно з минулим роком, до $22,1 млрд.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *