Кабмін виділив додаткові майже 4 млрд грн на будівництво фортифікаційних споруд

Уряд виділяє додаткові 3,88 млрд грн на подальше будівництво оборонних рубежів, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Найбільша частина цих коштів буде спрямована Харківщині.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Із виділених коштів 1,7 млрд грн буде для Харківщини, а 1,5 млрд грн – для фортифікацій на Сумщині. Додаткові гроші також отримають Донеччина, Херсонщина та Миколаївщина.
  • Зазначається, що загалом від початку року уряд виділив вже майже 30 млрд грн на будівництво та облаштування фортифікацій.
  • «Бачимо результати. Роботи йдуть 24/7», – написав Шмигаль.

Контекст

У листопаді 2023 року при Міноборони створили міжвідомчу робочу групу, яка займеться вивченням проблем будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд.

У планах групи – впровадити реформу, щоб визначити зони відповідальності: на першій лінії оборони будівництво фортифікаційних споруд здійснюють військові підрозділи; на другій–третій – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України через залучення приватних підрядних організацій.

12 січня уряд виділив на зміцнення оборонних рубежів та кордону понад 2,6 млрд грн. А вже 19 січня Кабмін виділив 17,5 млрд грн з резервного фонду державного бюджету на будівництво фортифікаційних споруд і захист кордону.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *