Кабмін планує угоду з МБРР для залучення $700 млн для аграріїв

Україна ініціювала залучення $700 млн від Міжнародного банку реконструкції та розвитку на підтримку сільського господарства. Уряд ухвалив розпорядження №873-р та №874-р, які дозволять розпочати переговори про підписання угоди між урядом України та МБРР, йдеться у повідомленні Мінагрополітики.

Ключові факти

  • Йдеться про реалізацію проєкту ARISE – «Екстрений проєкт надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України». У його межах Україна зможе отримати $700 млн на підтримку сільського господарства. 
  • Кошти планують спрямувати на програму «Доступні кредити 5-7-9» для с/г виробництва та харчової переробки, а також на грантову допомогу малим сільгоспвиробникам – користувачам земельних ділянок і тим, хто спеціалізується на розведенні корів, кіз або овець.
  • Реалізація проєкту запланована на 2023-й та 2024 роки.

Контекст

За даними Мінагрополітики, з початку року 11 100 українських агропідприємств одержали 56,2 млрд грн банківських кредитів на розвиток господарств. З них за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9» 8600 підприємств профінансовано на 33,3 млрд грн. 

Програма «Доступні кредити 5-7-9» спрощує доступ мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування. Аграрії можуть отримати кредит у розмірі до 90 млн грн. Кредитування надається під 5–9% річних, залежно від категорії кредиту та суб’єкта підприємництва.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *