Intel випускає нову версію свого ШІ-чипа, щоб кинути виклик Nvidia

Корпорація Intel випускає нову версію свого чипа штучного інтелекту, прагнучи кинути виклик корпорації Nvidia, пише Bloomberg. Водночас у Nvidia цього року вийде власний оновлений чип.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • Оновлений процесор під назвою Gaudi 3 буде широко доступний у третьому кварталі, повідомила Intel. 
  • Чип призначений для підвищення продуктивності у двох ключових областях: допомога в навчанні систем штучного інтелекту і запуск готового програмного забезпечення.
  • Бум попиту на послуги штучного інтелекту змусив технологічні компанії боротися так звані чипи-прискорювачі. За словами генерального директора Пета Гелсінгера, попередні версії Gaudi не змогли досягти тієї частки ринку, на яку сподівалася Intel. Він очікує, що нова модель матиме більший вплив.
  • Акції Intel зросли на 1,4% до $38,50 станом ранок, припинивши попереднє зниження. Цього року вони впали на 24%.
  • За оцінкою Intel, Gaudi 3 буде швидше та енергоефективніше H100 від Nvidia. За словами виробника чипів, він навчатиме певні типи моделей ШІ в 1,7 раза швидше. За словами Intel, цей продукт приблизно дорівнює новому H200 від Nvidia, демонструючи трохи кращі результати в деяких областях і трохи відстаючи в інших.

Контекст

Кинути виклик Nvidia буде непросто. Нестримний успіх прискорювача H100 цієї компанії допоміг більш ніж подвоїти виручку та підвищити її ринкову оцінку у понад $2 трлн. І тепер Nvidia сподівається закріпити своє лідерство за допомогою анонсованої платформи чипів під назвою Blackwell. Системи на базі цього продукту будуть доступні пізніше цього року, повідомила компанія у березні.

Конкурент Intel, компанія Advanced Micro Devices Inc., її давній конкурент на ринку процесорів для персональних компʼютерів також активно працює в цій галузі. У грудні компанія представила лінійку прискорювачів під назвою МІ300.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *