Instagram змінює механізм рекомендацій контенту

Instagram суттєво змінить алгоритми рекомендацій контенту. Соцмережа приділятиме особливу увагу оригінальному контенту і розширенню аудиторії невеликих акаунтів. Про це пише The Verge з посиланням на адміністрацію платформи.

Ключові факти

  • Санкції торкнуться агрегаторів – акаунтів, які публікують матеріали інших користувачів. Вони часто копіюють матеріал без будь-якого підтвердження авторства. 
  • Відтепер повторно опублікований контент буде видалятися з рекомендацій на платформі. Здебільшого це стосуватиметься серійних репостерів – облікових записів, які публікують матеріали, що вони «не створювали та істотно не покращували» понад 10 разів за 30 днів. 
  • Агрегатори більше не зʼявлятимуться на сторінці «Цікаве». Такі акаунти зможуть повернутися на сторінку рекомендацій через 30 днів після останньої публікації «неоригінального» контенту.
  • Водночас опублікований агрегаторами контент платформа замінить у рекомендаціях на оригінальний. Це буде зроблено, якщо оригінальний матеріал «відносно новий» і якщо система впевнена, що публікації ідентичні, «ґрунтуючись на звуках і візуальних сигналах». 
  • Зміни торкнуться тільки рекомендацій – користувачі, які підписані на агрегатори, все одно побачать репости в їхньому профілі або у себе в стрічці. Система також почне додавати мітки із зазначенням початкового творця контенту – і він, і публікатор репоста зможуть цю мітку видалити.

Контекст

Санкції проти акаунтів-агрегаторів можуть мати наслідки не тільки для «фабрик контенту», які крадуть меми і фотографії. Крім них можуть постраждати користувачі, які публікують інфографіку, сторінки шанувальників знаменитостей або акаунти, що публікують надихаючі фото з різних джерел в Instagram. 

Повторна публікація матеріалів в Instagram стала настільки поширеною практикою, що для цього були створені спеціальні додатки – тепер же користувачам доведеться подумати двічі перед тим як робити репост.

Новий алгоритм системи рекомендацій також «надасть усім авторам рівні шанси на прорив». Раніше сторінки рекомендацій формувалися залежно від взаємодії користувачів з публікаціями, тобто сторінки з найбільшим числом підписників частіше мали найбільше охоплення. Тепер принцип роботи системи нагадуватиме механізм бета-тестування: частина контенту буде запропонована невеликій аудиторії, якій він може бути цікавий незалежно від підписки на автора. Найцікавіші публікації будуть представлені більшій групі, і процес повториться. 

Можливо, це запустить в Instagram феномен «завіруситися може кожен» – через нього TikTok став настільки привабливим для охочих стати інфлюенсерами. Ця зміна набуде чинності найближчими місяцями.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *