InSoft Partners Горового інвестував у сьому компанію

Інвестиційний холдинг InSoft.Partners інвестував у сервісну компанію Vakoms. Це четверта інвестиція від початку 2023 року та сьома від початку повномасштабного вторгнення. Про це Forbes повідомила пресслужба компанії.

Ключові факти

  • Заснована в 2010 році Vakoms надає послуги ІТ-консалтингу та девелопменту в нішах IoT та Embedded. У компанії працюють понад 130 співробітників у трьох офісах – Україна, Польща, Швейцарія.
  • Сторони не розкривають розмір та деталі угоди. Бізнес засновника InSoft.Partners Віталія Горового – купувати 20-30% у перспективних IT-бізнесах, вирощувати їх у кілька разів і продавати з прибутком.
  • InSoft.Partners викупив до 30% у Vakoms, підтвердив Forbes наближений до угоди топменеджер. Контроль у компанії не змінився.

Контекст

Після інвестиції у Vakoms загальна кількість співробітників екосистеми InSoft.Partners досягла 850 людей. До холдингу входять IT-компанії Inoxoft, Linkup Studio, Indeema Software, Forbytes, Noltic, Digis із сукупною капіталізацією $60 млн, сказав Forbes Горовий.

InSoft.Partners створювався у 2016-му як інвестиційний фонд, потім став інвестиційною керуючою компанією, де його фаундер Віталій Горовий разом із партнерами – Романом Прокофʼєвим і Євгеном Собакарьовим із Jooble та Василем Хмельницьким із UFuture – інвестували в різні ІТ-проєкти. З березня 2023-го InSoft.Partners змінив бізнес-модель і трансформувався у Software Development Holding.

Бізнес-стратегія InSoft.Partners – купувати частку в IT-компанії, допомагати їй зростати у кілька разів, щоб потім вийти з капіталу з прибутком. Один із найвідоміших екзитів Горового – українська CoreValue, з якої виросла міжнародна IT-компанія Avenga.

Улітку 2021 року InSoft.Partners у синдикаті з маркетинговим агентством Belkins інвестував у реселера ліцензій Cloudfresh. Екзит відбувся вже в грудні – засновники, українці Богдан Кубенко й Олег Максимович та чех Радек Левіцек, викупили свої частки назад.

За тією ж схемою пройшла угода зі школою програмування ucode IT academy у київському інноваційному парку UnitCity. UFuture Василя Хмельницького викупив частку партнера через півтора року після старту проєкту. У січні 2022 року вони зробили екзит зі ще одного спільного проєкту – аутсорсингового бізнесу ITernal Group, який був сформований з трьох компаній Rademade, Rozdoum, Lenal. У кожній працювало близько 50 людей. Обʼєднану компанію придбала міжнародна UST зі штаб-квартирою в Алісо-Вʼєхо, США.

У липні 2023-го InSoft.Partners повідомив про екзит із придбаної під час війни вебстудії Artjoker. Засновник Роман Катеринчик викупив назад частку InSoft.Partners.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *