Індійський посадковий модуль «Вікрам» сів на Місяць

Індійський посадковий модуль «Вікрам» з місяцеходом «Прагян» міжпланетної станції Chandrayaan-3 у середу, 23 серпня, здійснив успішну посадку на поверхню Місяця. Про це повідомила Індійська організація космічних досліджень (ISRO).

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Посадка відбулася о 15:32 за Києвом у районі Південного полюса Місяця. 
  • «Ми здійснили мʼяку посадку на Місяць. Індія на Місяці», – заявив голова ISRO Шрі Соманат.
  • Індія стала четвертою країною після СРСР, США та Китаю, яка посадила свій апарат на Місяці.
  • Тепер місячний ровер масою 20 кг має зʼїхати з платформи та розпочати проведення хімічного аналізу поверхні Місяця. Загалом місія розрахована на 14 діб.

Індія успішно посадила на Місяць апарат «Вікрам» з місяцеходом на борту /Фото 1

Школярі у музеї дивляться на модель посадкового модуля «Вікрам». Фото: Getty Images

Контекст

Запуск ракети LVM3 з автоматичною міжпланетною станцією Chandrayaan-3 було здійснено 14 липня зі стартового майданчика Космічного центру імені Сатіша Дхавана, розташованого на острові Шріхарікота. 5 серпня станцію було виведено на навколомісячну орбіту.

Майже одночасно із індійською до Місяця прибула російська станція «Луна-25», але її спроба здійснити посадку була невдалою – апарат розбився об поверхню супутника Землі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *