Ілон Маск відвідав Освенцим. Торік мільярдера звинувачували в антисемітизмі

Мільярдер Ілон Маск у понеділок, 22 січня, приватно відвідав територію колишнього німецького концентраційного табору Освенцім-Біркенау, а потім виступив на конференції, присвяченій зростанню антисемітизму, після того як торік його платформа соціальних мереж X піддалася критиці, пише Reuters.

15 лютого Forbes проводить бізнес-конференцію AgriFood, де визначимо перспективи розвитку української агропромисловості. Понад 25 cпікерів із Enzym, HD-group, IMK, Raiffeisen Bank та інших компаній. Нетворкінг, воркшопи, бізнес-знайомства. Купити квитки можна за цим посиланням.

Ключові факти

  • «Маск поклав вінок до стіни смерті і взяв участь у короткій церемонії та службі біля меморіалу Біркенау», – повідомив представник Європейської єврейської асоціації (EJA).
  • Пізніше у понеділок Маск виступив у польському Кракові на конференції, присвяченій зростанню антисемітизму з моменту початку конфлікту між Ізраїлем та Хамасом у жовтні.
  • У серпні минулого року Меморіал Освенцима розкритикував платформу X за те, що вона не видалила з сайту антисемітський пост.

Контекст

Раніше у звітах некомерційної організації Media Matters for America було виявлено рекламу провідних брендів у Х поруч із постами, що вихваляють Гітлера і нацизм. Дослідження спонукало такі бренди, як IBM, Apple, Walt Disney, Comcast та Warner Bros, зупинити свою рекламу на платформі, побоюючись, що їхня реклама зʼявиться разом з іншими сумнівними матеріалами.

Ще один скандал спалахнув після того, як Маск 15 листопада підтримав твіт іншого користувача, який звинуватив єврейські спільноти в масовому поширенні «ненависті до білих людей». Маск на це відповів: «Ви сказали щиру правду».

Після звинувачень в антисемітизмі Маск уже відвідував Ізраїль, бізнесмен зустрівся з премʼєр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху під час відвідування місць, де відбувалися масові вбивства в день нападу ХАМАС 7 жовтня.

22–23 січня Маск планував відвідати симпозіум з проблем антисемітизму у Кракові та захід в Освенцимі. Заходи організовано з нагоди Міжнародного дня памʼяті жертв Голокосту.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *