Японія надала Україні грант на $100 млн. На що спрямують кошти

Японія надала Україні грант $100 млн для Фази 3 Програми екстреного відновлення. Відповідні угоди підписані 19 лютого на конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо, повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Програма екстреного відновлення (Фаза 3) на суму 15,8 млрд японських єн, що становить понад $100 млн, буде спрямована на проєкти швидкого відновлення серед іншого за напрямками: Енергетичне обслуговування; Транспортне сполучення; Обладнання для гуманітарного розмінування.
  • Наразі за підтримки Уряду Японії успішно впроваджують Програми екстреного відновлення Фаза 1 і Фаза 2, Проєкт екстреного відновлення і реконструкції.
  • У їх рамках Японія передає важливу спецтехніку та обладнання для потреб енергетичного, транспортного, аграрного, медичного, освітнього секторів, управління відходами від руйнувань, водовідведення, водопостачання й розмінування.

Контекст

Як повідомила пресслужба уряду, у межах Конференції з економічного розвитку та відбудови, що проходить у Токіо 19 лютого, підписано 56 двосторонніх документів.

Серед документів: міжурядові угоди, меморандуми, домовленості між бізнесами й представниками місцевої влади.

Японія виділить €1,25 млрд для підтримки японських інвесторів в Україні.

Зокрема, підписано міжурядову конвенцію про уникнення подвійного оподаткування, що надзвичайно важливо для японського бізнесу, який планує нові проєкти в Україні.

Більше десятка домовленостей про підтримку відбудови України досягнуто з потужними японськими організаціями: JICA, JETRO, Експортно-кредитним агентством NEXI та Японським банком міжнародного співробітництва.

Підписано грантові угоди щодо реалізації програм відновлення, а також низку документів між Міністерством аграрної політики та продовольства України і японськими компаніями, які передбачають надання Україні різної сільгоспотехніки й обладнання.

Підписаний Міжурядовий меморандум про співробітництво у сфері освіти та технологій.

Крім того, «Нафтогаз» домовився про проєкт у сфері вітроенергетики.

Оператор газотранспортної системи України підписав Меморандум щодо підготовки до модернізації газокомпресорних станцій.

Також підписано документи у сфері енергетики, телекомунікацій, інфраструктурного будівництва та екології.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *