«Ямал», «Азов» та «Іван Хурс». ВМС верифікували пошкодження трьох російських кораблів у Севастополі

Військово-морські сили ЗСУ верифікували ураження двох кораблів «Ямал» та «Азов» Чорноморського флоту РФ, також зараз верифікується інформація і щодо ураження середнього розвідувального корабля «Іван Хурс», повідомив в ефірі телемарафону речник ВМС Дмитро Плетенчук, пише «Укрінформ». За даними ГУР, ВДК «Ямал» отримав критичні пошкодження.

Ключові факти

  • За словами Плетенчука, стан суден зараз уточнюється. «Наразі ми можемо підтвердити це ураження. Зараз так само верифікується інформація щодо можливого ураження ще однієї одиниці – третьої», – сказав він.
  • Він підтвердив, що йдеться про російський середній розвідувальний корабель «Іван Хурс».
  • «Фактично я сьогодні вам першим підтверджую щодо ураження безпосередньо великих десантних кораблів», – сказав речник ВМС.
  • Він додав, що один з цих ВДК вже стоїть на заводі на ремонті. Тож, наразі з 13 одиниць, які росіяни приготували для того, щоб захопити південне узбережжя, в строю залишається лише 3 одиниці. 
  • Також за його словами, було уражено будівлю Військово-морської бази в Севастополі та нанесено вогневе ураження по паливно-мастильних складах.
  • Водночас ГУР повідомило деталі пошкоджень ураженого великого десантного корабля «Ямал». За оцінками воєнної розвідки України, характер пошкоджень ВДК «Ямал» носить критичний характер: пробоїна у верхній палубі зумовила крен на правий борт.
  • Зазначається, що окупанти безперервно відкачують воду із ураженого корабля, який брав участь в анексії Криму, а з 2017 по 2023 рік перебував на ремонті.

Контекст

Увечері 23 березня у тимчасово окупованому Севастополі прогриміли вибухи, писали місцеві телеграм-канали. 

24 березня СтратКом ЗСУ повідомив, що Сили оборони України уразили російські великі десантні кораблі «Ямал» та «Азов», центр звʼязку і декілька обʼєктів інфраструктури Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

За даними ГУР, був атакований 13-й судноремонтний завод ЧФ РФ у Севастополі, де, серед іншого, був пришвартований великий десантний корабель ворога «Ямал».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *