Hapag-Lloyd використовуватиме сухопутні коридори через Саудівську Аравію через кризу в Червоному морі

Німецька судноплавна група Hapag-Lloyd, яка вже спрямовує свої судна навколо мису Доброї Надії через напади хуситів в Червоному морі, заявила про введення сухопутних коридорів через Саудівську Аравію, щоб помʼякшити вплив на свій бізнес, пише Reuters.

15 лютого Forbes проводить бізнес-конференцію AgriFood, де визначимо перспективи розвитку української агропромисловості. Понад 25 cпікерів із Enzym, HD-group, IMK, Raiffeisen Bank та інших компаній. Нетворкінг, воркшопи, бізнес-знайомства. Купити квитки можна за цим посиланням.

Ключові факти

  • У компанії заявили, що постійно відслідковують та аналізують ситуацію, і щойно стане безпечно, направлять свої судна через Червоне море та Суецький канал.
  • Водночас Hapag-Lloyd запропонувала сухопутні коридори з Джебель-Алі, Даммама та Джубайля до свого морського сполучення з Джідди.
  • «Наша мета – надати (клієнтам) зручне рішення на випадок непередбачених обставин, щоб подолати це несподіване закриття доти, доки ситуація в Червоному морі не нормалізується», – йдеться в повідомленні.
  • Hapag-Lloyd регулярно пропонує логістичні послуги, за допомогою яких товари доставляються далі вглиб країни з портів автомобільним або залізничним транспортом.
  • Судноплавна компанія заявляє, що має 55 портів і 53 внутрішні термінали в регіоні Близького Сходу.

Контекст

Обстріл суден, які йдуть через міжнародні води Червоного моря, почастішали в грудні на тлі воєнних дій у Секторі Гази. Ударів по цивільних суднах, які нібито повʼязані з Ізраїлем або туди прямують, завдають єменські хусити, які підтримують ХАМАС. 

Через водний шлях, який зʼєднує Червоне та Середземне моря, проходить від 10% до 15% світової торгівлі й 30% контейнерних перевезень. Це основний торговий маршрут між країнами Азії та Європи. 

Атаки єменських хуситів уже призвели до зростання цін на нафту та природний газ. Низка судноплавних компаній, включаючи A.P. Moeller-Maersk AS і Hapag-Lloyd, оголосили про припинення проходу своїх суден через Червоне море.

Кількість контейнеровозів у гирлі Червоного моря, що прямують до Суецького каналу або з нього, в перший тиждень січня скоротилася на 90% порівняно з початком 2023 року.

18 січня міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський повідомив, що у січні експорт української агропродукції зменшився через кризу в Червоному морі.

Очікується, що перебої в доставці через кризу в Червоному морі призведуть до зростання цін та псування продуктів харчування. Ситуація може зупинити уповільнення глобальної інфляції та вплинути на постачання продовольства.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *