Гроші на бізнес. British International Investment з квітня почне кредитувати український бізнес

Український бізнес з квітня цього року зможе отримати кредити від британської фінансової установи British International Investment (BII). Про це повідомила пресслужба Мінекономіки за результатами зустрічі першого віцепрем’єра – міністра економіки Юлії Свириденко із гендиректором British International Investment Ніком О’Донохью. 

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • BII заявила про загальний ліміт до 250 млн фунтів стерлінгів для фінансування приватного сектора в Україні. Ці кошти стануть доступні через платформу спільного інвестування (Сo-Іnvestment Platform) через залучення партнерських фінансових організацій в Україні, йдеться у повідомленні. 
  • Сторони також домовились посилити співпрацю в рамках Платформи спільного інвестування під керівництвом ЄБРР.

Контекст

За даними Мінекономіки, потреби українського приватного сектору на 2024 рік тільки в частині промисловості та комерції складають $5,8 млрд. 

Очікується, що приватні інвестиції матимуть найвищий мультиплікативний ефект. Українська промисловість та комерційний сектор генерують близько 1/3 ВВП, а також надають робочі місця для близько 6 млн людей, а збитки секторів внаслідок війни оцінюються приблизно в 15,6 млрд.

British International Investment належить уряду Великої Британії. Установа заснована у 2022 році шляхом обʼєднання CDC Group та Інвестиційної корпорації Commonwealth Development (CDC). Зараз BII – одна з провідних міжнародних інвестиційних установ з широким спектром діяльності в різних секторах економіки. Установа інвестує в промисловість, фінанси, нерухомість, технології та інші галузі. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *