Гроші для бізнесу. Уряд Німеччини виділив €5,6 млн на гранти для українських переробних підприємств

Українські малі та середні переробні підприємства можуть отримати грантову підтримку від німецького уряду у розмірі €5,6 млн. Це вже друга фаза грантового проєкту, йдеться в повідомленні пресслужби Мінекономіки.

Ключові факти

  • До програми можуть залучитися мікро-, малі та середні підприємства, що мають до 250 працівників та річний дохід до €10 млн; планують реалізацію інвестиційних проєктів; мають позитивну кредитну історію; не мають заборгованості перед бюджетом України; не отримували міжнародну технічну допомогу починаючи з 1 лютого 2022 року.
  • Підприємці зможуть отримати фінансову підтримку у розмірі до €30 000 у гривневому еквіваленті для реалізації своїх інвестиційних планів через п’ять фінансових установ-партнерів: Ощадбанк, Банк Львів, Кредобанк, Укргазбанк та кредитну спілку «Анісія». 
  • Кошти гранту будуть спрямовані на часткову компенсацію інвестиційних витрат у розмірі до 30%.

Контекст

За результатами першої фази грантову підтримку в розмірі €1,5 млн отримали 136 мікро-, малих і середніх підприємств, які взяли позики на реалізацію інвестиційних проєктів на €11,2 млн.

Грантова підтримка від уряду Німеччини реалізується в межах програми міжнародної співпраці ReACT4UA (Resilience/Recovery – Accession – Competitiveness – Trade), що виконується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH (GIZ Ukraine).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *