Google запроваджує новий захист Gmail для зменшення кількості спаму

Google запроваджує серію істотних змін у тому, як він обробляє електронну пошту від масових відправників, щоб скоротити кількість спаму та інших небажаних листів, повідомила компанія. Починаючи з 2024 року, вона вимагатиме від масових відправників перевіряти справжність своїх електронних листів, дозволяти легко відписуватися і не перевищувати поріг спаму.

Ключові факти

  • Компанія зазначила, що захист Gmail на базі штучного інтелекту запобігає потраплянню понад 99,9% спаму, фішингу та шкідливих програм у поштові скриньки й блокує майже 15 млрд небажаних листів щодня. «Але зараз, майже через 20 років після запуску Gmail, загрози, з якими ми стикаємося, стали більш складними і актуальними, ніж будь-коли», – повідомили у Google.
  • Тому компанія вводить нові вимоги для масових відправників – тих, хто надсилає більше 5000 повідомлень на адреси Gmail за один день.
  • Компанія заявляє, що починаючи з наступного року відправникам необхідно буде перевіряти справжність своїх електронних листів, пропонувати простий спосіб відмовитися від підписки та зробити так, що кількість листів залишалася нижчою від порогу спаму.
  • «Ці методи слід вважати базовою гігієною електронної пошти, і багато відправників уже відповідають більшості цих вимог», – сказано у повідмоленні Google. Водночас компаніям, яким слід покращити свої системи, Google надасть чіткі рекомендації до того, як у лютому 2024 року набудуть чинності зміни.
  • За даними TechCrunch, зміни можуть торкнутися майже будь-якого бізнесу з пристойним списком розсилки: від великих роздрібних продавців до великих технологічних компаній і навіть невеликих стартапів, а також B2C-компаній або авторів інформаційних бюлетенів, які прагнуть рекламувати себе шляхом обміну повідомленнями електронною поштою.

Контекст

У травні Google оголосила про запуск PaLM 2, своєї новітньої великої мовної моделі (LLM), яка працюватиме з оновленим чат-інструментом Google Bard, конкурентом ChatGPT від OpenAI, і служитиме базовою моделлю для більшості нових функцій штучного інтелекту (ШІ).

Також Google додав нові функції у свій пошук зображень, щоб зменшити поширення дезінформації. Перша нова функція компанії Alphabet Inc. називається «Про це зображення» і надає додаткові дані про те, коли зображення або схожі на нього були вперше проіндексовані Google, де вони вперше зʼявилися й де ще є в інтернеті. 

У червні Google запустив дві нові функції на основі ШІ для рекламодавців, які автоматично знаходитимуть найкращі місця розміщення реклами для брендів у сервісах технологічної компанії.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *