Google врегулював позов на $1,67 млрд щодо патентів на ШІ-технології

Компанія Google досягла угоди за позовом Singular Computing про порушення патентних прав щодо чипів, на яких заснована технологія штучного інтелекту, пише Reuters.

15 лютого Forbes проводить бізнес-конференцію AgriFood, де визначимо перспективи розвитку української агропромисловості. Понад 25 cпікерів із Enzym, HD-group, IMK, Raiffeisen Bank та інших компаній. Нетворкінг, воркшопи, бізнес-знайомства. Купити квитки можна за цим посиланням.

Ключові факти

  • Мирову угоду було укладено того ж дня, коли мали розпочатися заключні слухання за позовом компанії Singular Computing, яка вимагала відшкодування збитків у розмірі $1,67 млрд за можливе зловживання Google її інноваціями в галузі компʼютерної обробки.
  • Представники Google та Singular підтвердили угоду.

Контекст

Компанія Singular Computing, заснована вченим Джозефом Бейтсом, стверджує, що Google скопіював його технологію та використовував її для підтримки функцій штучного інтелекту в Google Search, Gmail, Google Translate та інших сервісах.

У скарзі Singular від 2019 року йшлося про те, що Бейтс ділився своїми інноваціями в галузі компʼютерної обробки з Google у період з 2010 по 2014 рік. Singular заявила, що тензорні процесори Google, які розширюють можливості штучного інтелекту технологічного гіганта, копіюють технологію Бейтса та порушують два патенти.

У позові йдеться, що Google використовував поліпшену архітектуру, яку виявив Бейтс і яка забезпечує велику обчислювальну потужність і «здійснює революцію у способах навчання та виведення ШІ».

Представник Google Хосе Кастанеда назвав патенти Singular «сумнівними» і заявив, що Google розробляв власні процесори «незалежно протягом багатьох років». 

У 2016 році Google презентував свої процесори для підтримки штучного інтелекту, що використовується для розпізнавання мови, створення контенту, рекомендацій з реклами та інших функцій. У Singular заявили, що версії, представлені у 2017 та 2018 роках, порушують її патентні права.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *