Google представила ШІ-модель Gemini – конкурента ChatGPT

Компанія Google представила свою найдосконалішу модель штучного інтелекту Gemini, здатну обробляти різні форми інформації, такі як відео, аудіо та текст, йдеться у презентації компанії.

Отримуйте щоденний лист з останніми матеріалами та новинами від Forbes

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • ШІ-модель здатна до більш складних міркувань та розуміння інформації з більшим ступенем нюансів, ніж попередня технологія Google.
  • Gemini також є нашою гнучкою моделлю, здатною працювати на будь-яких пристроях – від центрів обробки даних до мобільних пристроїв. 
  • Компанія створила три версії Gemini (Ultra, Pro, Nano), кожна з яких розрахована на різну кількість обчислювальної потужності. Найпотужніша версія призначена для роботи в центрах обробки даних, а найменша ефективно працюватиме на мобільних пристроях, заявили в компанії.
  • Можливості Gemini 1.0 можуть допомогти розібратися у складній письмовій та візуальній інформації. 
  • У компанії вважають, що здатність моделі отримувати цінну інформацію із сотень тисяч документів за допомогою читання, фільтрації та розуміння інформації «допоможе здійснити нові прориви у багатьох сферах, від науки до фінансів».
  • Gemini 1.0 була навчена одночасно розпізнавати та розуміти текст, зображення, аудіо та багато іншого, тому він краще розуміє нюанси інформації та може відповідати на питання, що стосуються складних тем. 
  • Перша версія Gemini може розуміти, пояснювати та генерувати високоякісний код на найпопулярніших мовах програмування, таких як Python, Java, C++ та Go. 
  • Відсьогодні Bard використовуватиме версію Gemini Pro для більш складних міркувань, планування і розуміння. Це найбільше оновлення Bard з моменту його запуску. Також Gemini додано у Pixel. Pixel 8 Pro – перший смартфон, створений для роботи під керуванням Gemini Nano.
  • У найближчі місяці Gemini буде доступний в інших продуктах та сервісах компанії, таких як Пошук, Реклама, Chrome та Duet AI.

Контекст

Влітку стало відомо, що співзасновник Google Сергій Брін працює разом із дослідниками штучного інтелекту (ШІ) у штаб-квартирі технологічного гіганта, допомагаючи зусиллям зі створення потужної системи Gemini. Брін тісно співпрацював із групою дослідників, які розробляють довгоочікувану модель ШІ Google Gemini. 

Збільшення присутності Бріна в Google відображає поворотний момент у галузі ШІ та його давній інтерес до технології.

Gemini – це спроба Google створити універсальну програму ШІ, яка може конкурувати з моделлю OpenAI GPT-4. Деміс Хасабіс, виконавчий директор Google, який займається проєктом, сказав співробітникам, що програма буде доступною цього року.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *