Голова Донецької ОВА Кириленко очолить Антимонопольний комітет – Арахамія

На посаду голови Антимонопольного комітету України запропонують очільника Донецької ОВА Павла Кириленка. Ольга Піщанська вже написала заяву про відставку, повідомив голова фракції Слуга народу Давид Арахамія 5 вересня.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • Арахамія повідомив про зміни до порядку денного роботи Верховної Ради в кадрових питаннях. 
  • За його словами, надійшла заява про звільнення голови АМКУ, яку буде опрацьовано на комітеті та винесено до зали.
  • «Наступного дня опрацьовуємо та призначаємо Павла Кириленка на посаду голови АМКУ», – написав він.
  • Арахамія додав, що посада голови ФДМУ «поки залишається без призначення».

Контекст

За інформацією народного депутата Ярослава Железняка, чинна голова АМКУ Ольга Піщанська може очолити Фонду держмайна замість Рустема Умєрова.

У вересні 2019 року президент Володимир Зеленський призначив Піщанську на посаду першого заступника голови АМКУ – державного уповноваженого. В липні 2020-го Верховна Рада призначила Піщанську головою АМКУ.

Павло Кириленко – підполковник юстиції. З липня 2008 року працював в прокуратурі. У вересні 2017 року був призначений військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону. У червні 2019 року уряд підтримав призначення Кириленка на посаду голови Донецької ОДА.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *