Гетманцев оцінив у 2,5 млрд грн додаткові надходження до держбюджету після розблокування кордону з Польщею

Державний бюджет за тиждень додатково отримав 2,5 млрд грн завдяки розблокуванню польськими протестувальниками кордону з Україною. Про це повідомив голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

Ключові факти

«Від розблокування польського кордону, за останній тиждень місяця додатково надійшло близько 2,5 млрд грн», – зазначив Гетманцев.

Загалом надходження до держбюджету від митних платежів у квітні становили 49,1 млрд грн, що на 6,4 млрд грн більше встановленого Мінфіном індикативного показника. Виконання становило 115%, наголосив нардеп.

Контекст

У березні Гетманцев оцінював втрати держбюджету внаслідок блокування польськими фермерами кордону у 6,5 млрд грн. За його словами, у лютому Україна недорахувалася через блокаду 7,7 млрд грн митних платежів.

Нещодавно премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск закликав фермерів припинити блокування кордону з Україною. Він заявив про вкрай складну ситуацію, в якій опинилася Україна після останньої серії російських атак. За словами премʼєр-міністра, найближчий час може стати вирішальним для долі цієї війни.

29 квітня польські фермери припинили блокування руху вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску «Гребенне – Рава-Руська». Таким чином усі ПП на кордоні з Польщею наразі функціонують на повну потужність.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *