Гендиректор «Плюсів» розповів, як Коломойський впливав на 1+1

З 2020 року медіагрупа «1+1» не отримувала фінансування від кінцевого бенефіціарного власника медіагрупи Ігоря Коломойського. Про це розповів СЕО медіагрупи «1+1» Ярослав Пахольчук в інтервʼю Forbes.

Ключові факти

  • Ігор Коломойський добре розуміє як працює медіабізнес, каже Ярослав Пахольчук. За його словами, медіагрупа «1+1» сама частіше до нього зверталася, щоби дізнатися його думку по «складним бізнесовим питанням». 
  • З 2020 року медіагрупа «1+1» не отримувала фінансування від Коломойського. «Я просив – дайте свободу, щоб ми могли зробити бізнес. Він не повірив. Але коли пройшов рік, і ми не звертались за фінансовою підтримкою, він вже почав враховувати, що, мабуть, якісь зміни йдуть», – розповідає СЕО медіагрупи «1+1» Ярослав Пахольчук. 
  • Тоді Коломойський більше дав свободи підприємству, додає Пахольчук. За його словами, «це було дуже комфортно». 
  • Керівник медіагрупи «1+1» оцінює Коломойського як «геніальну людину» і «гравця, який все робить з азартом». «За рахунок того, що він володіє різними диверсифікованими бізнесами, він легко інструмент з одного бізнесу може застосувати в іншому бізнесі», – каже Пахольчук. 

Контекст

Холдинг «1+1 media» обʼєднує вісім власних телеканалів: «1+1» (телемарафон), «1+1 Україна», «1+1 International», «2+2», «ТЕТ», «ПлюсПлюс», «УНІАН ТБ», «Бігуді». У групи є власний продакшн, а також онлайн-ресурси: «ТСН», «УНІАН» і «Главред». Не входить в групу, але є її партнером Єдиний супутниковий телевізійний оператор Viasat.

За даними самих «Плюсів», в ТОВ «ТРК Студія 1+1» 24,8% акцій володіє Ігор Коломойський, 22,1% – у Юрія Кіпермана, батька Михайла Кіпермана – багаторічного партнера Коломойського. У липні Кіперман-молодший також отримав підозру від СБУ, але знаходиться за кордоном. Ще 16,4% – у Ігоря Суркіса. Загалом – 63,4%. Крім того, 23 колишніх і нинішніх співробітника «Плюсів» володіють сукупно 2,2% акцій «1+1», випливає з даних сервісу Opendatabot.

26 жовтня група «1+1 media» оголосила, що її бенефіціарний власник Ігор Коломойський передав свої корпоративні права в управління трудовому колективу в особі CEO компанії Ярослава Пахольчука. Той може приймати будь-які потрібні рішення, крім відчуження та/або обтяження часток, що продовжують належати Коломойському.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *