Фонд Сергія Притули та lifecell оголосили збір на 100 комплектами радіозвʼязку для військових

Благодійний фонд Сергія Притули та мобільний оператор lifecell розпочали збір коштів на звʼязок для військових. Його мета – забезпечити 100 підрозділів Сил Оборони 100 комплектами радіозвʼязку, йдеться у пресрелізі lifecell. 

Ключові факти

  • Спільний фандрайзинг проходитиме під назвою «Почуй своїх». Сума збору – 14,2 млн грн.
  • Один повноцінний комплект складається з автомобільної радіостанції Motorola DM4400, портативної цифрової радіостанції Motorola DP4800 та п’яти портативних цифрових радіостанцій Motorola DP4400 (орієнтовна вартість комплекту – 142 000 грн).
  • Серед усіх, хто долучився до збору і задонатив 500 і більше гривень за один раз, команди lifecell та Фонду Сергія Притули розіграють цінні призи.  
  • Закинути донат на звʼязок можна на офіційній сторінці збору «Почуй своїх» s.lifecell.ua/pochui. Стежити за стартом та перебігом проєкту можна на офіційному сайті, соціальних мережах lifecell і Фонду Сергія Притули.
  • Як пояснили ініціатори збору, від наявності захищеного зв’язку між військовими залежить ефективність виконання задач, оперативність реагування на зміну обстановки і злагодженість роботи.

Комплекти радіостанцій потрібні для:

  1. захищеного зв’язку в межах підрозділу та з суміжними підрозділами; 
  2. комунікації між військовими на території без мобільного покриття; 
  3. передачі оперативної інформації, що повʼязана з виконанням бойових задач; 
  4. виклику медичної евакуації до поранених.

Контекст

Благодійний Фонд Сергія Притули з початку повномасштабної війни фонд залучив 5,7 млрд грн донатів для закупівель мілітарного напрямку, серед яких дрони, БПЛА, засоби оптики, зв’язку, тактичної медицини, транспорт, 101 броньовик, супутник для ГУР. 

З 24 лютого гуманітарну допомогу від Фонду Притули отримали 182 громад, 80 медичних установ, 19 навчальних закладів і сотні тисяч українців у прифронтових населених пунктах і на деокупованих територіях.

За девʼять місяців 2023 року три найбільших фонди України зібрали 12,5 млрд грн. Лідерство продовжує тримати платформа United24. Фонд «Повернись живим» у серпні побив своєрідний рекорд, отримавши найбільшу для себе суму донатів за останні півтора року.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *