Фільм Антона Птушкіна за перший вікенд зібрав рекордну касу

Фільм «Ми, наші улюбленці та війна» став рекордсменом. За перший вікенд у національному прокаті він зібрав 2,3 млн грн – це більше, ніж найкасовіший український документальний фільм «20 днів у Маріуполі» заробив за 16 вікендів. Про це Forbes розповіла СЕО дистриб’юторської компанії Green Light Films Вероніка Ясінська.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Дякуємо за підписку Підписатися

Ключові факти

  • За перший вікенд у прокаті – з 4 по 7 квітня – документальний фільм Антона Птушкіна «Ми, наші улюбленці та війна» зібрав у національному прокаті 2,3 млн грн. Це рекорд для документального кіно. За цей період стрічку переглянули близько 13 440 глядачів. Фільм став першим українським релізом Green Light Films.
  • Наступний результат за касовими зборами першого вікенду серед документальних стрічок у фільму про ІТ «Перший код» – 975 000 грн.
  • 4 квітня стрічка «Ми, наші улюбленці та війна» встановила ще один рекорд: найбільший бокс-офіс за результатами першого дня прокату в ніші документального кіно – 359 000 грн. 
  • «Це однозначно успішний старт прокату для будь-якого, не лише документального фільму», – каже Ясінська. За її даними, стрічку показали 142 кінотеатри на 174 екранах. Щодня кінотеатри показували близько 240 сеансів фільму. Загалом в Україні відчинено близько 190 кінотеатрів, говорить генеральна директорка Green Light Films.
  • Найкасовішому українському документальному фільму «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова знадобилось 16 вікендів, аби зібрати 2,1 млн грн та майже 17 000 глядачів. Станом на початок квітня 2024-го бокс-офіс стрічки «20 днів у Маріуполі» становив 8,7 млн грн.

Контекст

«Ми, наші улюбленці та війна» – перший документальний фільм Антона Птушкіна, створений у копродукції з канадською кінокомпанією Yap Films. Стрічка показує велику війну в Україні крізь призму життя тварин – як їх рятували з замкнених квартир, евакуювали з територій під обстрілами та як вони допомагали людям у складних обставинах.

Перший знімальний день припав на 20 серпня 2022-го. За півтора року Птушкін провів близько 60 інтерв’ю у понад 10 містах України, зокрема в Бахмуті незадовго до окупації. Команда провела три міжнародні зйомки – в Іспанії, Нідерландах і Польщі. Для фільму тривалістю 85 хвилин Птушкін зняв близько 85 годин відео.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *