Елітна нерухомість, автомобілі та зброя. Що АРМА знайшло у львівського бізнесмена Гринкевича та його оточення

На виконання запиту Держбюро розслідувань АРМА виявило активи львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та його оточення. У списку – елітна нерухомість, дорогі автомобілі та зброя. Про це йдеться у повідомленні Нацагентства. 

Тільки три дні даруємо 500 грн знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз за промокодом F500. Підписуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Працівники управління виявлення та розшуку АРМА зібрали та проаналізували інформацію щодо бенефіціарних власників та підконтрольних осіб, а також щодо наявності у їх власності активів. 

Які активи розшукало АРМА: 

  • житлова нерухомість – 17 (зокрема, три квартири у власності дружини Ігоря Гринкевича Світлани, одна львівська квартира у власності Ярини Гринкевич, одна львівська квартира у власності Марʼяна Шведа та дві квартири у власності Софії Морозюк);
  • нежитлова нерухомість – сім (зокрема, нежитлове приміщення на вул. Саксаганського у центрі Києва);
  • земельні ділянки – 18 (зокрема значні ділянки у Литвинівській с/раді Вишгородського району Київської області, що належать Ігорю Гринкевичу та його сину Роману Гринкевичу);
  • автомобілі преміумкласу – девʼять;
  • частки в статутному капіталі – 14 731 625 грн;
  • зброя – 12 одиниць;
  • майнові права інтелектуальної власності – три. 
  • За словами заступника Голова АРМА Павла Великоречаніна, у підозрюваного та його оточення є банківські рахунки щонайменше у восьми установах. АРМА ініціювало заходи з отримання інформації про наявність коштів та операцій на рахунках. «Отримані дані орган у надзвичайно короткий термін та у повному обсязі спрямував до ДБР для арешту активів та їх майбутньої можливої конфіскації», – зазначив Великоречанін.

Контекст

У грудні 2023 року ДБР заявило, що львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича викрито на спробі підкупу одного з керівників Бюро. Підприємець нібито пропонував хабар посадовцю у сумі $500 000.

Також повідомлялося, що родина бізнесмена та сам Гринкевич, ймовірно, причетні до розкрадання понад 1 млрд грн. Кошти планували виділити на потреби ЗСУ, а саме на одяг для бійців. Відповідно, три будівельні компанії Гринкевичів отримали від Міноборони 1,5 млрд грн для того, аби вони постачали одяг для військових.

Печерський райсуд Києва обрав львівському бізнесмену запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Після цього Міноборони заявило, що розриває контракти з компаніями, що повʼязані з сімʼєю Гринкевича.

11 січня ДБР повідомило, що слідчі провели обшуки за адресами проживання та роботи бізнесмена, за адресами проживання директорів та офісів підконтрольних йому компаній. Майно компаній Гринкевича арештоване для відшкодування завданих державі збитків, заявило ДБР.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *