ДТЕК повідомив, скільки коштує відновлення ТЕС і видобуток вугілля у 2024 році

Найбільша приватна енергокомпанія ДТЕК, щоб забезпечити цієї зими паливом свої теплоелектростанції, інвестує у видобуток вугілля до кінця року 12 млрд грн. Станом на жовтень вкладено вже 10 млрд грн. Про це повідомив виконавчий директор компанії Дмитро Сахарук на форумі «Енергія бізнесу 2024», організованому редакцією Forbes 9 жовтня в Києві.

⚡️ Лише 3 дні! Отримайте доступ до річної підписки Forbes Digital зі знижкою 40%. Промокод: MORNING. Оформлюйте підписку за посиланням.

Деталі

  • ДТЕК продовжує виконувати план із відновлення 65–70% електростанцій, зруйнованих російськими обстрілами – до кінця року інвестиції в це становитимуть 4 млрд грн. Вже провели роботи на 2,6 млрд грн.
  • На підготовку розподільчих електромереж ДТЕК витратить цього року 5 млрд грн. Роботи виконано вже на 2,6 млрд грн. Підготовка мереж передбачає заміну трансформаторів, модернізацію і будівництво підстанцій, будівництво нових ліній, встановлення систем автоматизації.
  • Компанія також запасає на зиму газ і є найбільшим приватним видобувачем газу в країні.
  • «[Успішне проходження зими] значно залежить від ППО, але з нашого боку все точно буде готове», – запевнив Сахарук.

Контекст

З лютого 2022-го Росія окупувала в Україні понад 18 ГВт електрогенеруючих потужностей, зокрема найбільшу в Європі Запорізьку АЕС. 9 ГВт на підконтрольній Україні території росіяни знищили обстрілами.

26 серпня РФ вперше ударила по підстанціях «Укренерго» ракетами з касетними боєприпасами. Наслідки руйнувань усували 13 днів, під час яких довелося вводити графіки відключення електроенергії для населення.

Як кожен із нас може посилити власну енергонезалежність і куди рухається ринок електроенергії, читайте в інтервʼю з гендиректором енергопостачальної компанії Yasno Сергієм Коваленком.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *