Джо Байден призначив Пенні Пріцкер відповідальною за економічне відновлення України

Колишня міністерка торгівлі США Пенні Пріцкер призначена на посаду спеціального представника з питань економічного відновлення України. Про це оголосив напередодні президент США Джо Байден, йдеться у заяві Білого дому.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • Пріцкер керуватиме зусиллями США, щоб допомогти відновити українську економіку, працюючи в тісному контакті з українським урядом, союзниками, міжнародними фінансовими установами, йдеться у заяві.
  • «Це включає мобілізацію державних і приватних інвестицій, формування пріоритетів донорів і роботу з відкриття експортних ринків і підприємств, закритих внаслідок жорстоких нападів і руйнувань Росії», – заявив Байден. 
  • Він додав, що Пріцкер також працюватиме через координаційну платформу G7, «щоб забезпечити взаємодоповнюваність та взаємопідсилення міжнародних зусиль».
  • Президент США наголосив, що спецпредставник Пріцкер допоможе українському уряду здійснити реформи, необхідні для зміцнення економіки України.
  • «Призначення спеціальної представниці Прітцкер демонструє нашу вірність справі зміцнення європейського майбутнього України і відповідає новим економічним та безпековим зобов’язанням, оголошеним на Конференції з відновлення України в Лондоні та Вільнюсі «Великою сімкою+» і НАТО» – прокоментував призначення Держсекретар Ентоні Блінкен.

Контекст

Пенні Пріцкер – колишня міністерка торгівлі, «яка має глибокі родинні зв’язки з Україною», зазначають в Білому домі.

У жовтні 2015 року на той час міністр торгівлі США Пенні Пріцкер відвідала Україну, зокрема, село Великі Пріцьки Київської області – звідси її предки наприкінці ХІХ століття поїхали до США.

За даними Forbes, сім’я Пріцкер володіє Hyatt Hotels Corp. і є однією з найбагатших у світі зі статками у $31 млрд.

Всесвітньо відому мережу 1957 року заснував правнук переселенців із Великих Пріцьок Джей Артур Пріцкер. Разом з братом вони першими почали будувати п’ятизіркові готелі біля великих аеропортів, а не в центрі міста. Захоплені сучасною архітектурою Пріцкери не боялися експериментів, і як наслідок – будували готелі‑пам’ятки.

Станом на 20 липня 2020 року в мережу Hyatt входило понад 900 готелів у 45 країнах на шести континентах.

Усього в родині Пріцкерів 11 мільярдерів. Найбагатші – венчурний інвестор Карен, 62 ($4,3 млрд), нинішній глава сімейного клану і виконавчий директор Hyatt Том, 70 ($3,6 млрд), керівник інвесткомпанії The Pritzker Group Ентоні, 59 ($3,5 млрд), губернатор Іллінойсу від Демократичної партії Джей Роберт, 55 ($3,4 млрд) і ексміністр торгівлі США Пенні, 61 ($2,7 млрд).

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *