Cisco купує компанію з кібербезпеки Splunk за $28 млрд 

Американський виробник мережевого обладнання та програмних продуктів Cisco Systems погодився купити фірму з кібербезпеки Splunk приблизно за $28 млрд, пише Reuters. Найбільша угода в історії Cisco має розширити бізнес компанії з розробки ПЗ і допомогти отримати вигоду зі штучного інтелекту.

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: перший список найкращих роботодавців для ветеранів, список перспективних молодих українців «30 до 30», 40 компаній, які вийшли на іноземні ринки під час війни, історії Марії Берлінської, Всеволода Кожемяки та загалом майже два десятки текстів.

Ключові факти

  • Cisco запропонувала $157 готівкою за кожну акцію Splunk. Акції Splunk підскочили на 23% і торгувалися на $9 нижче за ціну пропозиції перед відкриттям торгів, тоді як акції Cisco впали майже на 5%.
  • Угода допоможе знизити залежність Cisco від її великого бізнесу з виробництва мережевого обладнання, який в останні роки постраждав через проблеми з ланцюжками постачання та уповільнення попиту після пандемії.
  • «Обʼєднавшись, Cisco і Splunk стануть однією з найбільших у світі компаній-розробників програмного забезпечення і прискорять трансформацію бізнесу Cisco для збільшення регулярного доходу», – йдеться у спільній заяві.
  • Cisco вже уклала партнерство в галузі безпеки даних зі Splunk, серед понад 15 000 клієнтів якої є багато відомих компаній, таких як Coca-Cola, Intel та Porsche.
  • Після різкого зростання виручки минулого року майже до 40%, Splunk зіткнувся із загальногалузевим уповільненням попиту у 2023 році, викликаним зростанням відсоткових ставок та стійкою інфляцією.
  • Очікується, що угода, яка була одноголосно схвалена радами директорів Cisco та Splunk, буде завершена до кінця третього кварталу 2024 року за умови отримання схвалення регулюючих органів.

Контекст

Cisco Systems – американська транснаціональна корпорація, яка є найбільшим у світі виробником мережевого обладнання. Воно призначене для обслуговування мереж віддаленого доступу, сервісів безпеки, мереж зберігання даних, маршрутизації та комутації, а також для потреб комерційного ринку IP-комунікацій і корпоративного ринку.

На початку березня 2022 року компанія Cisco Systems вирішила вийти з російського ринку. Вже в червні 2022 року було ухвалене рішення про повне згортання діяльності – через зупинення дії ліцензії та перешкоди для реекспорту.

Також компанія повідомила, що в третьому кварталі 2022 фінансового року недоотримала $200 млн виручки, або 1,6% від загального доходу, через припинення діяльності в Росії та Білорусі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *