Чому Сема Альтмана звільнили з OpenAI

Рада директорів американської лабораторії ШІ OpenAI, яка розробила ChatGPT, звільнила Сема Альтмана з посади генерального директора. Також він покине раду директорів OpenAI. Про це йдеться на сайті компанії.

Ключові факти

  • «Відхід пана Альтмана відбувся після процесу обговорення бордом (Ради директорів) яке дійшло висновку, що він не завжди був відвертим у спілкуванні з бордом, що перешкоджає його здатності виконувати свої обов’язки, — ідеться у повідомленні. — Борд більше не впевнене в його здатності продовжувати керувати OpenAI».
  • Головна технічна директорка компанії Міра Мураті виконуватиме обов’язки тимчасової генеральної директорки. «Вона має унікальний набір навичок, розуміння цінностей компанії, операцій і бізнесу, і вже очолює відділ досліджень, продуктів і безпеки компанії», — ідеться в повідомленні.
  • Водночас компанія проводить офіційний пошук постійного генерального директора.
  • Борд також повідомив, що президент OpenAI Грег Брокман «піде з посади голови ради директорів та залишиться на своїй посаді в компанії, підпорядковуючись генеральному директору».

Контекст

Альтман очолює OpenAI з 2019 року. До цього він пʼять років керував Y Combinator – найвідомішим інкубатором Кремнієвої долини.

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. 

Уже за тиждень ChatGPT мав понад 1 млн користувачів. І в OpenAI планують лише нарощувати темп – у 2023 році в компанії очікують до $200 млн доходу, а вже за рік – $1 млрд.

Компанія знаходиться на шляху до отримання річного доходу $1 млрд, оскільки підприємства впроваджують її технологію.

Минулого місяця повідомлялося, що OpenAI обговорює потенційний продаж акцій, у результаті якого стартап коштуватиме від $80 млрд до $90 млрд.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *