Через російські обстріли у Києві та області знеструмлено понад 250 000 споживачів

Унаслідок російської атаки вранці 2 січня є пошкодження в мережах «Укренерго» та обленерго в Києві та області. За попередніми даними, знеструмлено понад 250 000 споживачів. Про це повідомила пресслужба НЕК «Укренерго». За даними Міненерго, на Київщині через обстріли знеструмлено високовольтні лінії.

Даруємо 40% знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз і заощаджуйте 720 грн за промокодом BESTPRICE. Підписуйтесь за цим посиланням.

Ключові факти 

  • «Укренерго» уточнило, що всі знеструмлення пов’язані з бойовими діями, застосування графіків відключень не планується.
  • Відновлювальні роботи розпочнуться одразу після оцінки пошкоджень ремонтними бригадами «Укренерго» та обленерго, йдеться у повідомленні.
  • За даними Міненерго, у Києві пошкоджено повітряну лінію, без напруги низка підстанцій – знеструмлені 259 000 точок обліку. 
  • На Київщині через обстріли знеструмлено високовольтні лінії, є відключення споживачів у Бучанському та Вишгородському районах. Також знеструмлювалося обладнання підстанції. Окрім цього, були тимчасові порушення у роботі ГЕС.

Контекст

Вночі та зранку 2 січня РФ здійснила чергову масовану атаку на Україну. Ворог застосував на українські міста «шахеди», крилаті та балістичні ракети. Зранку Київ перебуває під масованим повітряним нападом росіян, які запустили ракети різних типів, зокрема «Кинджал», повідомили Повітряні сили ЗСУ.

За даними мера Києва Віталія Кличка, в столиці пошкоджені багатоповерхівки, приватні будинки, складські приміщення, є пожежі. Наразі відомо про 27 постраждалих і двох загиблих.

Крім того, постраждали Бориспільский, Бучанський, Фастівський райони Київської області, повідомила пресслужба ДСНС. На Фастівщині ліквідовано загорання житлового будинку. Дві людини загинули. У Вишневому пошкоджено пʼять багатоквартирних житлових будинків та більш як 40 автомобілів. Постраждали сім осіб.

Також на 10:00 відомо про 41 постраждалого унаслідок ранкових обстрілів центру Харкова, одна людина загинула, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

Як зазначив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, 2 січня ворог фактично повторив атаку 29 грудня як за типами, так і за кількістю ракет.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *