Частина інтелектуальної ІТ-інфраструктури «Київстару» зруйнована – Комаров

Частина інтелектуальної ІТ-інфраструктури мобільного оператора «Київстар» зруйнована. Про це розповів президент компанії Олександр Комаров в ефірі телемарафону, коментуючи сьогоднішню кібератаку на компанію.

Ключові факти

  • Комаров наголосив, що кібератака була дуже потужною. За його словами, відбулося «проникнення в ІТ-інфраструктуру та її руйнування».
  • Основна ціль атаки – максимальне руйнування інтелектуальної інфраструктури оператора, зазначив голова компанії. 
  • Він пояснив, що під пошкодженням ІТ-інфраструктури мається на увазі, зокрема, ситуація, коли спеціалісти не мають доступу до внутрішніх систем.
  • «Весь периметр, який захищається спеціальною директорією, де прописані усі права, повністю зруйнований», – сказав Комаров.
  • Компанія наразі намагається зрозуміти, скільки часу займе відновлення. «І жодних стейтментів ми ще не робили», – зазначив президент «Київстару».

Контекст

Зранку, 12 грудня, абоненти мобільного оператора «Київстар» з усієї України не можуть скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. У компанії заявили про технічні проблеми. Через збій також не працює нацроумінг. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака, повідомили Forbes у пресслужбі компанії. 

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на «Київстар». Одна із версій, яку наразі досліджують слідчі СБУ – за цією хакерською атакою можуть стояти російські спецслужби.

Більше про збій в мережі «Київстар» та його причини читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *