Будинок з Київською перепічкою у центрі Києва продали за 150 млн грн

В системі Prozorro.Продажі відбувся аукціон з продажу нежитлових приміщень площею 1231,5 кв. м у будинку на вул. Богдана Хмельницького, 3 в Києві, йдеться на сайті системи. Ймовірно, новим власником будівлі став ексдепутат Київради Вʼячеслав Супруненко, який влітку минулого року придбав «Київський завод «Росинка».

Ключові факти

  • Чотириповерховий будинок навпроти ЦУМ в столиці департамент комунальної власності КМДА виставив на торги 8 січня. Найбільшу суму за лот – 150 млн грн – запропонувала компанія «Поділ Естейт Менеджмент». 
  • За даними YouControl, бенефіціаром компанії значиться Людмила Яковлєва. У березні 2023 року вона придбала на торгах кредитну лінію з правом вимоги на завод «Росинка» в Києві, власником якого врешті став ексдепутат Київради Вʼячеслав Супруненко. 
  • Нового власника зобовʼязали укласти договір про утримання будівлі в належному стані з органом охорони культурної спадщини через її статус памʼятки архітектури.

Будинок із «Київською перепічкою» на Хрещатику продали за 150 млн грн. Хто став власником /Фото 1

Будинок на вул. Богдана Хмельницького, 3

Контекст

На початку серпня ТОВ «Київський завод «Росинка», що належить Вʼячеславу Супруненку, спочатку придбало 9% підприємства за 23 млн грн (договір уже підписаний), а пізніше – решту 91% за 115,5 млн грн.

У листопаді також стало відомо, що Супруненко оформив на себе «Київхліб» та його заводи, повідомляла LIGA.net. 

Вʼячеслав Супруненко з 2002 до 2011 року був депутатом Київради. Він одружений із дочкою ексмера Києва Леоніда Черновецького Христиною.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *