BlackRock купує Global Infrastructure Partners за $12,5 млрд

Найбільша інвестиційна компанія у світі BlackRock Inc. погодилася придбати за $12,5 млрд інфраструктурну Global Infrastructure Partners (GIP), пишуть Bloomberg і WSJ. Ця угода стане найбільшою для BlackRock з 2009 року, коли вона придбала Barclays Global Investors за $13,5 млрд.

Тільки три дні даруємо 500 грн знижки на річну диджитал-підписку на сайт Forbes. Оформлюйте зараз за промокодом F500. Підписуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • GIP, що базується в Нью-Йорку, володіє й керує компаніями зі сфери енергетики, транспорту, водопостачання й утилізації відходів, у тому числі часткою в лондонському аеропорту Гатвік. 
  • В межах угоди BlackRock заплатить $3 млрд готівкою та 12 млн акцій на суму $9,5 млрд на момент закриття у четвер.
  • Адебайо Огунлесі, колишній керівник Credit Suisse, який є головою правління та головним виконавчим директором GIP, приєднається до правління та глобального виконавчого комітету BlackRock.
  • Придбання GIP, яка управляє портфелем на $100 млрд, є найбільшою угодою для BlackRock за майже 15 років і важливим кроком генерального директора Ларрі Фінка в намаганні перетворити інвесткомпанію на ключового гравця швидко зростаючого ринку приватних і альтернативних активів.
  • «Безпрецедентна потреба в новій інфраструктурі – цифровій інфраструктурі, оновлених логістичних центрах, декарбонізації та енергетичній безпеці – у поєднанні з рекордно високим дефіцитом державного бюджету означає, що приватний капітал буде потрібен як ніколи раніше», – зазначив Фінк і президент BlackRock Роб Капіто у листі до працівників. «Це буде одна з найбільш швидкозростаючих сфер нашої галузі протягом наступних 10 років», – йдеться у повідомленні.

Контекст

70-річний Огунлесі заснував GIP у 2006 році за підтримки General Electric Co. і Credit Suisse, а її портфельні компанії мають сукупний річний дохід понад $80 млрд. Зараз Огунлесі є гендиректором Goldman Sachs Group Inc.

Поглинання GIP дозволить BlackRock створити інфраструктурний підрозділ, який буде конкурувати з найбільшими гравцями галузі, включаючи Macquarie Asset Management і Brookfield Asset Management. 

В останні роки BlackRock брав участь у багатомільярдних інвестиціях у трубопроводи на Близькому Сході, проєкт уловлювання вуглецю в Техасі та підрозділ AT&T Inc.

Інфраструктура стає дедалі більшою частиною альтернативного ринку, оскільки інвестори бачать можливість отримати прибуток. За прогнозами McKinsey, дефіцит інвестицій в глобальну інфраструктуру сягне $15 трлн до кінця десятиліття. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *