АЗС, нафтобази і земля. «Укрнафта» отримала в управлінні активи російської «Татнафти»

Уряд передав в управління «Укрнафті» три арештовані компанії, які належали російській «Татнафті». Про це пише профільне видання enkorr із посиланням на документ, який має у своєму розпорядженні.

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Йдеться про ТОВ «Полтава-Капітал», ТОВ «Харків-Капітал» і ТОВ «Татнєфть-АЗС-Україна», які володіють автозаправними станціями й іншим нерухомим і рухомим майном.
  • Раніше голова АРМА Олена Дума заявляла, що уряд готується передати в управління «Укрнафти» понад 100 об’єктів мережі АЗС, які належать російській «Татнафті».
  • За її словами, активи знаходяться в Харківській та Полтавській областях, їх планується передати в управління «Укрнафті» за спеціальною процедурою на основі розпорядження уряду (ст. 21-1 Закону про АРМА).

Контекст

У травні 2022 року ДБР повідомило про арешт майна, рахунків та корпоративних прав групи компаній російської «Татнафти» в Україні. Загалом заарештовано 115 обʼєктів нерухомого майна: нафтобази, АЗС, нежитлові будівлі, земельні ділянки та 118 бензовозів й автомобілів. Вартість майна становить орієнтовно понад 2 млрд грн. Також було заарештовано корпоративні права та рахунки підприємств російської групи на суму близько 400 млн грн. Згодом ці активи передали в управління АРМА.

У травні цього року тодішній очільник АРМА Дмитро Жоравович повідомив, що агентство спільно з урядом шукає управителя для арештованих активів, зокрема, для АЗС «Татнафти». За його словами, їх планують передати в управління держпідприємства.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *