Arricano викуповує свої акції у Dragon Capital Томаша Фіали

Компанія Arricano Real Estate PLC домовилася про викуп своїх акцій у Dragon Capital Томаша Фіали, повідомляє пресслужба Arricano.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Arricano Real Estate PLC та Dragon Capital досягли домовленості, згідно з якою Arricano викуповує свої акції у Dragon Capital. Метою угоди є введення в компанію нового американського інвестора, йдеться у пресрелізі.

Контекст

Arricano Real Estate PLC володіє чотирма торгово-розважальними центрами (ТРЦ) у Києві («Проспект» і РайON), Запоріжжі (City Mall) та Кривому Розі («Сонячна галерея»). 

3 березня 2014 року Сімферополі відкрився ТРЦ «Южная галерея», який побудувала Arricano. Фактично півостров тоді вже було окуповано російськими військами. Після окупації Криму ТРЦ продовжив працювати на півострові. Водночас засновник бенефіціара Arricano Ґіллар Тедер намагався приховати свій бізнес на півострові, йшлося у розслідуванні «Крим.Реалії» у жовтні 2021 року. 

Наприкінці 2023 року РНБО ввела санкції проти замовника будівництва ТРЦ «Южная галерея» ТОВ «Вояж-Крим». Тоді ж, за даними Dragon Capital, у ЗМІ почала розповсюджуватися інформація про те, що Arricano начебто продовжує працювати у тимчасово окупованому Криму. 

«Компанія Arricano не працює в Криму і, відповідно, я не володію ніякими частками компаній, які мають бізнес у Криму», – казав тоді гендиректор і власник Dragon Capital Томаш Фіала. Незначний міноритарний пакет акцій (12,5%-ред.) не дозволяє впливати на ухвалення рішень в Arricano, додавав він. 

Команда Dragon Capital доклала максимум зусиль для того, щоб погодити з мажоритарним акціонером Arricano вихід компанії, проте не отримала такої можливості, зазначав Фіала.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *