Arricano Real Estate заявила про спробу рейдерства своїх активів в Україні

Компанія Arricano Real Estate PLC заявила, що її активи в Україні намагаються забрати силовим шляхом із використанням впливу на правоохоронні та судові органи, йдеться у заяві директора Маргуса Курма. Напередодні суд вирішив передати в управління АРМА два ТРЦ компанії – City Mall у Запоріжжі й «Сонячна Галерея» у Кривому Розі.

Ключові факти

  • Компанія стверджує, що протягом 2023–2024 років її активи в Україні знаходяться під системним тиском з боку силових структур. За словами директора фірми, «опоненти використовують будь-які методи, щоб заблокувати роботу бізнесу та фактично забрати активи компанії».
  • Зазначається, що Arricano дізналася про існування кримінального провадження, а згодом про арешт усіх ТРЦ, у вересні–жовтні 2023 року. 
  • Сторона обвинувачення (Головне управління СБУ у м. Києві та Київській області та Київська обласна прокуратура) підозрює компанію у нібито перерахуванні прибутку від діяльності чотирьох торговельно-розважальних центрів (ТРЦ) в Україні до держави-агресора. 
  • Компанія заперечує це звинувачення і повідомила, що з 24 лютого 2022-го до 16 жовтня 2023-го у компаній групи в Україні були відсутні будь-які перерахування грошових коштів за кордон. 
  • Компанія вважає, що метою дій силовиків є «знищення або відібрання бізнесу, а не розслідування справи», посилаючись на блокування рахунків, а також на намагання передати активи в управління третім особам через АРМА. 
  • «Ми впевнені, що дії силових структур і намагання передати наші активи до АРМА незаконні та непропорційні. Такі дії, очевидно, шкодять інвестиційному клімату в Україні, адже жодна іноземна компанія не буде інвестувати у країну, де маніпулюють законодавством і фактами, щоб забирати бізнес», – заявив Курм.
  • Компанія продовжує оскарження у судах. У разі блокування бізнесу компанія має намір «використовувати всі наявні інструменти щодо міжнародного захисту інвестицій і відшкодування завданої шкоди».

Контекст

Arricano – девелопер торговельних центрів в Україні із європейськими інвестиціями. З 2013 року до 17 січня 2023-го акції компанії були розміщені на Альтернативному ринку інвестицій (AIM) Лондонської фондової біржі.

Arricano Real Estate PLC володіє чотирма торгово-розважальними центрами у Києві, Запоріжжі та Кривому Розі. Крім того, Arricano будує три об’єкти нерухомості та планує додаткові інвестиції в економіку України.

Нещодавно стало відомо, що компанія домовилася про викуп своїх акцій у Dragon Capital Томаша Фіали. Метою угоди було введення в компанію нового американського інвестора.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *