Apple розглядає можливість виробництва ґаджетів у Індонезії замість Китаю

Apple Inc. розглядає можливість виробництва деяких своїх ґаджетів у Індонезії, оскільки виробник iPhone вивчає виробничі бази за межами Китаю, пише Reuters. Головний виконавчий директор компанії Тім Кук зустрівся з президентом Індонезії Джоко Відодо.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти 

  • Генеральний директор Apple прибув до Джакарти після відвідин Вʼєтнаму. Кук після переговорів із Відодо заявив, що Apple розгляне можливість будівництва виробничого підприємства в Індонезії.
  • «Ми говорили про бажання президента бачити виробництво в країні, і ми це розглянемо», – заявив Кук журналістам після зустрічі.
  • Apple не має виробничих потужностей в Індонезії, але з 2018 року вона створює академії розробників додатків, загальна вартість яких становить 1,6 трлн рупій ($99 млн).
  • Міністр промисловості Індонезії Агус Гуміван Картасасміта, який також був присутній на зустрічі, заявив, що якщо Apple вирішить побудувати виробниче підприємство в Індонезії, у неї будуть можливості виробляти продукцію на експорт.
  • «Ми обговоримо, як підприємство Apple в Індонезії може стати глобальним ланцюжком поставок», – сказав він, додавши, що навіть якщо Apple не побудує завод, вона може співпрацювати з індонезійськими компаніями для отримання компонентів.

Контекст

Apple розмістила більшу частину свого основного виробництва iPad, AirPods та Apple Watch у Вʼєтнамі; постачальники MacBook також інвестують у країну.

Індонезія має величезне, технічно підковане населення, що робить цю країну Південно-Східної Азії ключовим цільовим ринком інвестицій, повʼязаних із технологіями.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *