Apollo запропонувала Intel до $5 млрд інвестиції. Напередодні виробник мікросхем отримав пропозицію про поглинання від конкуруючої Qualcomm

Компанія Apollo Global Management Inc. готова інвестувати в Intel до $5 млрд, пише Bloomberg із посиланням на джерело. Керівники Intel вивчають пропозицію Apollo.

Перед цим компанія-конкурент Qualcomm Inc. запропонувала Intel угоду про поглинання. Вона може стати однією з найбільших M&A-угод. 

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Intel наближається до третього року поспіль скорочення продажів, прогнозований дохід у 2024 році становитиме $52 млрд, що становить лише 70% від виручки 2021 року. Її акції втратили понад 50% своєї вартості цього року. 
  • Apollo сьогодні найбільше відома своїми стратегіями страхування, викупу та кредитування, але фірма розпочинала свою діяльність у 1990-х роках як фахівець з інвестування у проблемні компанії.
  • Акції Intel зросли приблизно на 2% на премаркеті перед відкриттям ринків Нью-Йорка у понеділок. Акції закрилися на 3,3% вище на рівні $21,84 у пʼятницю, 20 вересня, що дало компанії ринкову вартість $93,4 млрд.
  • Акції Intel підскочили минулого тижня після того, як керівництво зробило низку заяв про прискорення оздоровлення компанії. Серед них багатомільярдна угода з хмарним підрозділом Amazon Web Services компанії Amazon.com Inc. про спільне інвестування в напівпровідник на основі штучного інтелекту та план перетворення свого неблагополучного виробничого бізнесу на дочірню компанію. Intel також заявила, що відмовиться від деяких проектів, включаючи відстрочку планів створення нових заводів у Німеччині та Польщі на даний момент.

Контекст

Intel та Apollo раніше співпрацювали. У червні Intel, що базується в Санта-Кларі (Каліфорнія), погодилася продати Apollo частку у спільному підприємстві, яке контролює завод в Ірландії, за $11 млрд.

Apollo також має інший досвід у сфері виробництва чипів. Минулого року нью-йоркська фірма погодилася очолити інвестиції у розмірі $900 млн у Western Digital Corp. купивши конвертовані привілейовані акції.

Днями каліфорнійська Qualcomm запропонувала Intel поглинання. Пропозиція стосується всього виробника чипів, хоча Qualcomm не виключає купівлі частини Intel. Неясно, чи приведе обговорення до угоди, але вона, швидше за все, піддасться пильному антимонопольному контролю та займе певний час, кажуть джерела. 

Потенційне придбання виробника мікросхем Intel Corp, який зараз відчуває труднощі, стане однією з найбільших в історії угод злиття і поглинання.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *