Андрій Пащук приступив до виконання обов’язків директора БЕБ

Андрій Пащук приступив до виконання обов’язків директора Бюро економічної безпеки України. Він змінив на цій посаді Едуарда Федорова, який був звільнений відповідним наказом БЕБ за згодою сторін 14 серпня, йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

У Forbes Ukraine є спільнота в LinkedIn. Там ми пишемо практичні кейси компаній, розповідаємо про інноваційну економіку та публікуємо поради з особистого розвитку і управління командою. Жодних новин. Приєднуйтесь за цим посиланням

Ключові факти

  • Пащук працює у БЕБ з листопада 2022 року, був призначений як переможець конкурсу на зайняття вакантних посад штатних працівників БЕБ, які мають спеціальні звання.
  • Наразі в.о. директора БЕБ здійснюватиме загальну координацію і контроль діяльності центрального апарату та територіальних управлінь БЕБ та забезпечуватиме виконання інших завдань, передбачених Законом «Про Бюро економічної безпеки України», йдеться у повідомленні.

Контекст

На початку року комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики визнав незадовільною роботу керівництва БЕБ. Пізніше у парламенті зареєстрували законопроєкт, який пропонує достроково припинити повноваження директора БЕБ Вадима Мельника та його заступників. 11 квітня Кабмін звільнив з посади Мельника.

Перезавантаження бюро стало однією з умов програми розширеного фінансування МВФ. У меморандумі з фондом йдеться про внесення змін у чинний закон, який регулює діяльність БЕБ. Ключова мета – розробити прозорі критерії відбору персоналу та керівництва бюро. Також у документі зазначено, що БЕБ повинно підпорядковуватися Мінфіну, а не напряму уряду, як зараз. 

З 17 квітня виконувати повноваження директора БЕБ почав перший заступник директора Едуард Федоров. 11 серпня він подав у відставку.

Як заявляв раніше нардеп Ярослав Железняк, з 1997-го по 2017 рік Пащук перебував на службі на оперативних та керівних посадах у правоохоронних органах. Зокрема, з 2012 року він працював у МВС на посаді заступника начальника управління Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України.

«Як ви думаєте, хто ще працював там в ці роки?» – запитував Железняк. Ймовірно, він натякнув на заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *