Альтман не повернеться в OpenAI. Хто очолить стартап

Сем Альтман не повернеться на посаду СЕО OpenAI, попри зусилля топменеджменту компанії повернути його. Про це пише The Information з посиланням на слова співзасновника OpenAI та директора ради директорів Іллі Суцкевера.

Ключові факти 

  • Після переговорів з радою директорів, а також з іншими топменеджерами та провідними інвесторами, Альтман не повернеться до стартапу. 
  • Обов’язки тимчасового СЕО компанії буде виконувати співзасновник та колишній СЕО стрімінгової платформи Twitch Еммет Шир. 
  • Він перейняв цю посаду після СТО OpenAI Міри Мураті, яку призначили тимчасовим СЕО одразу після звільнення Альтмана. 

Контекст 

Сем Альтман очолював OpenAI з 2019 року. До цього він пʼять років керував Y Combinator – найвідомішим інкубатором Кремнієвої долини.

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. 

Уже за тиждень ChatGPT мав понад 1 млн користувачів. І в OpenAI планують лише нарощувати темп – у 2023 році в компанії очікують до $200 млн доходу, а вже за рік – $1 млрд.

Компанія знаходиться на шляху до отримання річного доходу $1 млрд, оскільки бізнес впроваджує її технології.

17 листопада рада директорів OpenAI звільнила Сема Альтмана з посади СЕО компанії. Тимчасовим СЕО призначили СТО компанії Міру Мураті.  

Після звільнення Альтмана у відставку також подав співзасновник та топменеджер OpenAI Грег Брокман. Крім того, про звільнення повідомили три старші дослідники OpenAI — Якуб Пахоцкі, Олександр Мадрі та Шимон Сідор.

Рада директорів почала обговорювати повернення Альтмана в компанію під тиском інвесторів і загрозою масового звільнення співробітників. 

Альтман завітав до офісу OpenAI вранці 19 листопада, сказавши, що це буде «перший і останній раз», коли він носитиме гостьовий бейдж. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *