Акціонери Polymetal схвалили продаж російського бізнесу

Акціонери компанії Polymetal International (Казахстан) схвалили продаж активів найбільшого у Росії виробника срібла та одного із провідних золотовидобувачів структурі «Мангазею майнінг» – компанії «Мангазея плюс». Про це повідомила пресслужба компанії.

📲 45 секунд – на один пост, 20 хвилин на день, щоб дізнатися головні економічні та бізнесові новини. Підписуйтеся на Telegram-канал Forbes Ukraine, щоб економити час.

Ключові факти

  • Акціонери схвалили угоду, оголошену 19 лютого 2024 року. Завершення угоди очікується найближчим часом, йдеться у повідомленні.
  • За продаж АТ «Поліметал» проголосували 96,7% аукціонерів. Після завершення операції Polymetal Internstional все ще залишиться другим за величиною виробником золота у Казахстані.

Контекст

У лютому Polymetal уклав угоду про продаж свого російського бізнесу структурі групи «Мангазея» Сергія Янчукова за $3,69 млрд. Узгоджена сума включає кошти у розмірі $1,48 млрд, з яких $1,43 млрд складають дивіденди від російського бізнесу, які мають бути виплачені до завершення продажу. Після завершення операції компанії буде виплачено додатково $50 млн.

Polymetal International заявила, що планує використати $1,15 млрд отриманих дивідендів для погашення внутрішньогрупового боргу. Інші приблизно $280 млн буде збережено компанією для внутрішньокорпоративних цілей.

«Поліметал» – найбільший у РФ виробник срібла та один із провідних золотовидобувачів. Підприємства компанії працюють в Магаданській та Свердловській областях, Хабаровському краї, Якутії, на Чукотці. 

Polymetal окрім бізнесу в РФ належать активи в Казахстані. Найбільшими акціонерами є консорціум оманських інвесторів на чолі з фондом Mercury Investments International, що належить уряду Оману (23,9%) і BlackRock (7,5%).

«Мангазея» входить до топ-15 золотовидобувачів РФ. Виробництво компанії розташоване у Забайкальському краї. Крім золотодобування група займається девелопментом, сільським господарством та іншим бізнесом.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *