Акцент на ШІ. Amazon звільняє кілька сотень працівників у підрозділі Alexa

Amazon.com оголосив про скорочення кількох сотень робочих місць у своєму підрозділі голосових помічників Alexa, пославшись на зміну бізнес-пріоритетів та більший акцент на генеративний штучний інтелект, пише Reuters.

Ключові факти

  • Скорочення торкнуться кількох сотень співробітників, які працюють над Alexa. Прессекретарка компанії відмовилася уточнити, скількох точно людей звільнять. У Amazon підтвердили, що звільнення стосуватимуться працівників у США, Канаді та Індії, і заявили, що вони становлять невеликий відсоток від загальної кількості людей у його ширшому бізнесі «пристроїв».
  • «Ми перенаправляємо деякі наші зусилля, щоб краще відповідати нашим бізнес-пріоритетам і тому, що має найбільше значення для клієнтів, включаючи максимізацію наших ресурсів та зусиль, зосереджених на генеративному штучному інтелекті», – повідомив віцепрезидент компанії по Alexa та Fire TV Деніел Рауш.
  • За його словами, ці зміни змушують компанію «відмовитися від деяких ініціатив».
  • Цього місяця Amazon скорочує роботу у різних підрозділах, зокрема в музичному та ігровому, а також у деяких відділах кадрів.
  • В електронному листі Рауш сказав, що, як і раніше, з оптимізмом дивиться на Alexa. «Включення нової великої мовної моделі до персонального ШІ з голосовим управлінням було і залишається величезним науковим та інженерним завданням», – написав він.

Контекст

Багато компаній перерозподіляють ресурси на генеративний штучний інтелект, який може створювати програмний код та довгі текстові відповіді за допомогою коротких підказок.

Alexa – це голосовий помічник, який можна використовувати для встановлення таймерів, виконання пошукових запитів, відтворення музики або як центр домашньої автоматизації.

Джерела зазначили, що голосовий помічник Alexa, якому вже майже 10 років, не встигає за епохою генеративного штучного інтелекту.

Amazon щосили намагається отримати якийсь прибуток від Alexa, який багато людей використовують через динаміки Echo або екрани. Більшість спроб заробити на цьому було зосереджено на спрощенні покупок на Amazon.com.

За останній рік Amazon скоротив понад 27 000 робочих місць, що є частиною цілої хвилі звільнень у сфері технологій США після того, як галузь найняла велику кількість людей під час пандемії.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *