«Агросем» залучила €1 млн від Райффайзен Банку на будівництво елеватора на кордоні з Польщею

Райффайзен Банк виділив €1 млн дистриб’ютору добрив, сільгосптехніки та засобів агровиробництва ТОВ «Агросем». Компанія планує до кінця року побудувати зерновий елеватор місткістю 22 000 т на власному терміналі MOST Logistic Terminal на кордоні з Польщею, йдеться у пресрелізі банку. 

Ключові факти

  • Проєкт профінансовано Райффайзен Банком на суму €1 млн терміном на пʼять років. Новий термінал дасть змогу українським аграріям здійснювати перевалку 400 000 т зерна на рік у напрямку до ЄС. Наразі будівельні роботи виконані на 70%, йдеться у повідомленні. 
  • При реалізації проєкту було застосовано зелені технології: встановлено енергозберігаюче (світлодіодне) освітлення, енергоефективні системи опалення та вентиляції, завдяки чому суттєво зменшилося споживання електроенергії. 
  • Розпочато роботи зі встановлення додаткового обладнання для зменшення виділення пилу, суспендованих твердих частинок в атмосферне повітря. 
  • У проєктах передбачена система збору та очищення стічних (дощових) вод, прокладається система каналів колекторів збору води, на кінцевому етапі планується встановити сепаратор для очистки. 

Контекст

У липні минулого року ЄБРР надав кредит у €9,6 млн «Агросем» на розширення залізничного термінала біля кордону з Польщею та будівництво зерноперевалювального і контейнерного комплексу.

Компанія «Агросем» заснована у 2007 році. Наразі вона входить до п’ятірки дистриб’юторів добрив та сільськогосподарської техніки в Україні. Компанія також займається вирощуванням і трейдингом сільськогосподарських культур і має власний залізничний термінал у Львівській області. У компанії – вісім представництв по всій Україні та девʼять сервісних центрів, що працюють на Заході України.

За даними сервісу Опендатабот, кінцевими бенефіціарами та засновниками ТОВ «Агросем» є чотири фізособи: Олег Звягінцев (частка 35%), Олександр Вайнер (35%), Ігор Звягінцев (15%) і Олексій Кулик (15%), який обіймає посаду гендиректора компанії.

За даними фінансової звітності, дохід «Агросем» за підсумками 2022 року перевищив 5,3 млрд грн, чистий прибуток – 121,5 млн грн, активи компанії на кінець 2022-го перевищували 1,9 млрд грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *