ПриватБанк знову виставив на аукціон один з найбільших ТЦ Дніпра, зменшивши стартову ціну на 77 млн грн

Один із найбільших ТЦ Дніпра «Приозерний» виставили на продаж через СЕТАМ, повідомляє державний ПриватБанк. Продаж торговельного центру відбувається згідно з програмою реалізації неопераційної нерухомості ПриватБанку за відкритою процедурою торгів.

У квітні банк відсудив ТЦ у колишніх акціонерів. Влітку ПриватБанк вже виставляв обʼєкт на продаж.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Ключові факти

  • Початкова ціна продажу лота становить 352,7 млн грн з ПДВ, це на 77,3 млн грн менше, ніж під час попередніх торгів влітку. Дата проведення електронних торгів – 16 жовтня, гарантійний внесок для участі: 5% від початкової ціни продажу майна (17,6 млн грн), який буде зараховано до ціни продажу.
  • До складу лота входять торговельний центр загальною площею 32 408,7 кв. м та 12 земельних ділянок. Додатково до ціни лота переможець електронних торгів зобов’язаний придбати основні засоби на суму 2,2 млн грн з ПДВ.
  • Збудований у 2009 році ТЦ «Приозерний» є третім за площею торговельним центром у Дніпрі та має шість наземних поверхів, а також підземний, де розташовано паркінг і може бути облаштовано укриття для перебування під час повітряної тривоги.
  • ТЦ розташований у центрі міста поруч із Центральним ринком і вокзалами. Він має водночас як торгові площі, офісні та складські приміщення, так і розважальну й спортивну зони з басейнами та спа.

Контекст

Майже через п’ять років ТОВ «Місія-1», колишній власник ТРЦ, вирішило оскаржити право власності держбанку та повернути його у свою власність. 

Господарський суд Дніпропетровської області відмовив ТОВ «Місія-1» у визнанні протиправним та скасуванні рішення про державну реєстрацію і припинення права власності ПриватБанку на ТЦ «Приозерний». Згодом законність права власності на ТРЦ «Приозерний» ПриватБанк відстояв і у Центральному апеляційному господарському суді (м. Дніпро).

У квітні цього року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду відхилив касаційну скаргу ТОВ «Місія-1» та залишив без змін рішення судів першої та апеляційної інстанцій, якими було підтверджено законність права власності держбанку на ТЦ «Приозерний» у Дніпрі. 

У липні ПриватБанк вже виставляв на продаж ТЦ. Стартова ціна лота становила 430 млн грн.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *