Японська SoftBank має намір інвестувати $500 млн в OpenAI

Компанія Vision Fund, яка входить у SoftBank, вкладе $500 млн в останній раунд фінансування OpenAI, пише The Information з посиланням на джерело. Ця угода є першою інвестицією SoftBank у фірму, очолювану Семом Альтманом.

OpenAI є одним з найбільших і найдорожчих стартапів у світі. Нещодавно компанія підняла свою оцінку для нового інвестраунду до $150 млрд.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • SoftBank приєднається до головного інвестора Thrive Capital, який інвестує понад $1 млрд у раунд.
  • Tiger Global Management, Coatue Management і Microsoft також беруть участь у раунді фінансування. Підтримуваний Обʼєднаними Арабськими Еміратами фонд MGX, Dragoneer Investment Group та Nvidia також вели перемовини про інвестування.
  • Під час нового раунду фінансування компанія, що знаходиться в центрі буму штучного інтелекту, залучає $6,5 млрд у формі облігацій, що конвертуються.
  • Apple відмовилася від участі у великому раунді фінансування, в рамках якого стартап у сфері штучного інтелекту в даний час оцінюється в $150 млрд до інвестицій SoftBank. Однак оцінка залежатиме від того, чи зможе творець ChatGPT змінити свою корпоративну структуру та зняти обмеження прибутку для інвесторів.
  • OpenAI працює над планом реструктуризації свого основного бізнесу в комерційну корпорацію, яка більше не контролюватиметься некомерційною радою директорів.

Контекст

Доходи OpenAI збільшилися приблизно до $3,6 млрд у річному обчисленні з моменту запуску ChatGPT майже два роки тому, кажуть джерела FT. Але компанія, як і раніше, витрачає понад $5 млрд на рік і «далека від беззбитковості», оскільки інвестує в нові моделі та продукти, прагнучи випереджати конкурентів.

Cтартап завершує новий збір коштів з оцінкою компанії в $150 млрд. За словами людей, обізнаних з угодою, Thrive Capital, венчурна фірма Джоша Кушнера, за останні тижні вже надала компанії не менше $1 млрд.

Інвестори, які бажають вкласти кошти в останній раунд фінансування OpenAI, роблять ставку на те, що виробник ChatGPT стане провідною у світі компанією в галузі штучного інтелекту й коштуватиме трильйони доларів.

Минулого року SoftBank вивчав угоди у сфері штучного інтелекту, включаючи потенційні інвестиції в OpenAI, після гучного лістингу свого підрозділу Arm. Засновник та генеральний директор SoftBank Масайосі Сон планував інвестувати десятки мільярдів доларів в ШІ. Сон висловлював ентузіазм щодо технології штучного інтелекту, заявлявши, що він є «активним користувачем» ChatGPT.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *